Οι επιδόσεις των πρωινών και μεσημβρινών εκπομπών καθώς και των καθημερινών σειρών λίγες εβδομάδες μετά την πρεμιέρα τους

Αρχισε η μάχη της τηλεθέασης

Οταν η σκόνη από το μεταγραφικό καλοκαίρι «κάθησε», η εικόνα του τηλεοπτικού τοπίου πρόβαλε χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές. Οι μεγάλες ανατροπές δεν είχαν γίνει και η μετακίνηση προσώπων είχε περιοριστεί στο ελάχιστο. Ετσι η χειμερινή σεζόν αναμένονταν χωρίς σημαντικές εκπλήξεις. Οι προβλέψεις για τα «δυνατά χαρτιά» των καναλιών στον ψυχαγωγικό τομέα έχουν ήδη κατατεθεί (προτού ακόμη αρχίσουν οι περισσότερες σειρές), ενώ τα ρεπορτάζ για ό,τι δούμε, προτού το δούμε, δίνουν και παίρνουν.

Οταν η σκόνη από το μεταγραφικό καλοκαίρι «κάθησε», η εικόνα του τηλεοπτικού τοπίου πρόβαλε χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές. Οι μεγάλες ανατροπές δεν είχαν γίνει και η μετακίνηση προσώπων είχε περιοριστεί στο ελάχιστο. Ετσι η χειμερινή σεζόν αναμένονταν χωρίς σημαντικές εκπλήξεις. Οι προβλέψεις για τα «δυνατά χαρτιά» των καναλιών στον ψυχαγωγικό τομέα έχουν ήδη κατατεθεί (προτού ακόμη αρχίσουν οι περισσότερες σειρές), ενώ τα ρεπορτάζ για ό,τι δούμε, προτού το δούμε, δίνουν και παίρνουν. Και ενώ οι αντίπαλοι πήραν θέση στην τηλεοπτική αρένα η έκπληξη ήλθε από το… πρωί. Η κυρία Ελεονώρα Μελέτη αφού πέρυσι γεύτηκε πολλούς πικρούς καφέδες (ως και η υγεία της την πρόδωσε) μετακόμισε στο Star. Και ενώ τα προγνωστικά, κυρίως μετά την πρώτη ημέρα προβολής της «Πρωινής Μελέτης» έδειχναν ότι θα «πάει αδιάβαστη», εκείνη έκανε την υπέρβαση. Ηδη διανύουμε την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και τα πρώτα στοιχεία τηλεθέασης δείχνουν ότι φλερτάρει με την τρίτη ή την τέταρτη θέση, κερνώντας εκείνη με τη σειρά της πικρό καφέ στον κ. Γ. Παπαδάκη του ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τις επιδόσεις των εκπομπών, στο άνοιγμα της νέας σεζόν ο πίνακας τηλεθέασης διαμορφώνεται ως εξής: Η εκδίκηση της Ελεονώρας Μελέτη
Παρ΄ ότι οι γκρίνιες που τον θέλουν να έχει… πέραση κυρίως στους συνταξιούχους και όχι στο νεανικό κοινό στο οποίο επενδύουν τα κανάλια καλά κρατούν, ενισχυμένος εμφανίζεται ο κ. Γ. Αυτιάς ο οποίος εξακολουθεί να παρουσιάζει το «Καλημέρα σας» στον Αlpha. Στη δεύτερη εβδομάδα αναμέτρησής του με τον κ. Παπαδάκη και το «Καλημέρα Ελλάδα» (ΑΝΤ1) ο δημοσιογράφος εμφανίζεται να προηγείται ελαφρώς του βασικού αντιπάλου του (Δευτέρα- Πέμπτη μ.ό. 23,8% έναντι 21,3%). Την ίδια όμως στιγμή την έκπληξη στη συγκεκριμένη κατηγορία των ενημερωτικών εκπομπών έχει κάνει η κυρία Μελέτη, η οποία με την εκπομπή με τον ευφάνταστο τίτλο «Πρωινή Μελέτη» που παρουσιάζει στο Star (όπου μελέτη ίσον κουτσομπολιά και σχόλια αδιάκριτα και αγενή) συνεχίζει να τα πηγαίνει πολύ καλά σε επίπεδο τηλεθέασης (Δευτέρα- Πέμπτη μ.ό.

15,8%) ξεπερνώντας τη ΝΕΤ και την «Πρωινή γραμμή» (Δευτέρα- Πέμπτη μ.ό. 14,7%). Ενίοτε φιγουράρει και στην τρίτη θέση του πίνακα τηλεθέασης μπροστά από την εκπομπή του Μega «Κοινωνία ώρα Μega» (Δευτέρα- Πέμπτη μ.ό. 18%). Ποιος θα το έλεγε, για μια παρουσιάστρια η οποία έφυγε άρον άρον από τον ΑΝΤ1 με το στίγμα της ανεπαρκούς, αφού τα νούμερα που είχε φέρει εκεί, στον «Πρωινό Καφέ», ήταν απογοητευτικά.

Στην ψυχαγωγική ζώνη που ακολουθεί στις 10 το πρωί ένα ελαφρύ προβάδισμα έχει ο κ. Γ.Αρναούτογλου με τον «Ομορφο κόσμο το πρωί» (Μega) (26,6% μ.ό. ΔευτέραΠέμπτη) έναντι της κυρίας Ελένης Μενεγάκη και της εκπομπής «Καφές με την Ελένη» (Αlpha), (24,8% μ.ό. Δευτέρα- Πέμπτη). Πολύ χαμηλά ωστόσο είναι τα νούμερα τηλεθέασης του «Πρωινού Καφέ» (ΑΝΤ1) (13,9% μ.ό. Δευτέρα- Πέμπτη), γεγονός που αποδεικνύει ότι πολύ δύσκολα το νέο δίδυμο παρουσιαστών Ν.Μουτσινά- Κατερίνας Ζαρίφη θα απειλήσει τη δυναμική των δύο προαναφερθέντων. Ως φαίνεται, τα… παιδιά-θαύματα του ΑΝΤ1 θα πρέπει να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να αποδείξουν ότι πράγματι μπορούν να κάνουν τη διαφορά… Χαμηλές πτήσεις και για το πρωινό του Star «Υπάρχει λόγος» (8,5% μ.ό. Δευτέρα- Πέμπτη), ενώ ιδιαίτερα αποδυναμωμένη εμφανίζεται εφέτος η κυρία Μαριέττα Χρουσαλά και η εκπομπή «Η Ελλάδα παίζει» (Αlter) (7,6% μ.ό. Δευτέρα- Πέμπτη), η οποία πέρυσι είχε επιτύχει αρκετά καλά νούμερα με την… ευγενική συνδρομή της κυρίας Μελέτη που την ίδια ακριβώς ώρα καταποντιζόταν από τις συχνότητες του ΑΝΤ1.

Το Σαββατοκύριακο η κυρία Ναταλία Γερμανού με την εκπομπή «Μες στην καλή χαρά» στον Αlpha (η οποία αντικατέστησε τον κ. Α. Μικρούτσικο που έκπληκτος είδε να μην ανανεώνουν το συμβόλαιό του και να του δείχνουν με αυτό τον κομψό τρόπο την πόρτα του καναλιού) προηγήθηκε της αντίστοιχης εκπομπής που παρουσιάζει η κυρία Σοφία Αλιμπέρτη στον Αntenna «Καλομελέτα κι έρχεται» στις πρώτες δύο ημέρες της αναμέτρησής τους. Ωστόσο πρόκειται μόλις για τις δύο πρώτες εκπομπές, οπότε δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Οι νικητές στο κουτσομπολιό
Εδώ, εκτός από τη θεματική ομοιομορφία (γάμοι, διαζύγια, Τζούλια Αλεξανδράτου κτλ.) και από τα πάνελ που πλέον είναι και το μόνιμο αξεσουάρ κάθε εκπομπής «κοινωνικής κριτικής» παρατηρούνται και άλλες ομοιότητες. Ετσι, λοιπόν, και τα νούμερα τηλεθέασης είναι περίπου τα ίδια με εξαίρεση την εκπομπή της κυρίας Χριστίνας Λαμπίρη «Super Star» η οποία ελαφρώς προηγείται των… αντιπάλων της. Τα «Κους κους το μεσημέρι» και «Πολύ μπλα μπλα» σημειώνουν περίπου τις ίδιες επιδόσεις σε τηλεθέαση, ενώ πολύ καλή αν και χωρίς αντίπαλο είναι η απήχηση στο κοινό της εκπομπής «ΤV Weekend» το Σαββατοκύριακο (Αlter). Λίγο αργότερα στην απογευματινή ζώνη η κυρία Τατιάνα Στεφανίδου , συνεχίζοντας την προσπάθειά της να αναδειχθεί στην ελληνίδα Οπρα Γουίνφρεϊ με το «Αξίζει να το δεις» (ΑΝΤ1) δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αντίδρασης στους ανταγωνιστές της, την κυρία Αννα Δρούζα με το «Μπορώ» (Star), την κυρία Ράνια Θρασκιά με το «Κοιτάω μπροστά» (Αlter) και την κυρία Μαρία Μπακοδήμου και τον κ. Φ.Σεργουλόπουλο με το «Σιγά μην κάτσω να σκάσω» (Αlpha) οι οποίοι με δυσκολία αγγίζουν το 15% σε εξαιρετικές περιπτώσεις, την ώρα που η ίδια κινείται σε επίπεδα άνω του 20% κατά μέσον όρο σε κάθε εκπομπή. Το επιτυχημένο, παλαιότερα, δημοσιογραφικό ζεύγος συνεχίζει, ως φαίνεται, την κατιούσα η οποία έχει ξεκινήσει από πέρυσι… «Εδέμ» τηλεθέασης!
Η κυρία Ελενα Ακρίτα φαίνεται ότι για άλλη μία χρονιά κερδίζει το στοίχημα. Δυναμική η εκκίνηση της καθημερινής σειράς που γράφει μαζί με τον κ. Γ.Κυρίτση για το Μega με τίτλο «Τα μυστικά της Εδέμ». Το σίριαλ, με τηλεθέαση 27%- 28%, προηγείται με μεγάλη διαφορά από την αντίστοιχη «Λόλα» του ΑΝΤ1 (όπου θα εμφανιστεί σε ρόλο γκεστ και ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Π. Ψωμιάδης !) η οποία μέχρι στιγμής αγγίζει ως και το 22%. Απογοητευτικές, τέλος, ήταν οι επιδόσεις του νέου τηλεπαιχνιδιού «Fatus Olous» (Αlpha) με το οποίο επέστρεψε στην μικρή οθόνη ο κ. Γ.Μητσικώστας. Η εναλλακτική πρόταση που επέλεξε να τοποθετήσει ο Αlpha απέναντι στις καθημερινές σειρές δεν φαίνεται να έχει επιτυχία, σε πρώτη τουλάχιστον φάση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Media
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk