Χάνονται κονδύλια από το Γ» ΚΠΣ

Τ ην επιτάχυνση όλων των απαραίτητων διαδικασιών έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το Γ΄ ΚΠΣ και να ξεκινήσει το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013 ζήτησε χθες η Διυπουργική Επιτροπή Κοινοτικών Προγραμμάτων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς στενεύουν τα χρονικά περιθώρια και η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει σημαντικό μέρος από τα κοινοτικά κονδύλια της Τρίτης Προγραμματικής Περιόδου. Οι υπουργοί Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης, Ανάπτυξης κ. Χρ. Φώλιας και Απασχόλησης …

Χάνονται κονδύλια από το Γ» ΚΠΣ | tovima.gr

Τ ην επιτάχυνση όλων των απαραίτητων διαδικασιών έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το Γ΄ ΚΠΣ και να ξεκινήσει το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013 ζήτησε χθες η Διυπουργική Επιτροπή Κοινοτικών Προγραμμάτων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς στενεύουν τα χρονικά περιθώρια και η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει σημαντικό μέρος από τα κοινοτικά κονδύλια της Τρίτης Προγραμματικής Περιόδου. Οι υπουργοί Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης, Ανάπτυξης κ. Χρ. Φώλιας και Απασχόλησης κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά μαζί με τους υφυπουργούς Οικονομίας κ. Ι.Παπαθανασίου και ΠΕΧΩΔΕ κ. Θ.Ξανθόπουλο διαπίστωσαν ότι το Γ΄ ΚΠΣ βρίσκεται στη διαδικασία κλεισίματος των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων και η πιθανότητα απώλειας κοινοτικών πόρων είναι ορατή.

Ως το τέλος Ιουλίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και η τελευταία αναθεώρηση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, με βάση την παράταση που έχει δώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, γεγονός το οποίο καθιστά επιτακτική την εντατικοποίηση των διαδικασιών, ενώ για το ΕΣΠΑ η Διυπουργική Επιτροπή αποφάσισε ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την εξειδίκευση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων.

Το ποσοστό απορρόφησης των πόρων του Γ΄ ΚΠΣ αυτή τη στιγμή βρίσκεται περίπου στο 85%.

Για το ΕΣΠΑ η Διυπουργική Επιτροπή εξέτασε την προσαρμογή του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) και του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΟΠΣΑΑ). Αυτή τη στιγμή και τα δύο συστήματα βρίσκονται σε εξέλιξη και θα πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα, προκειμένου να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του ΕΣΠΑ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk