Τρέχουν πίσω από τον πληθωρισμό

Σε νέα αναθεώρηση του στόχου για τον πληθωρισμό το 2008 αναγκάζεται να προχωρήσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μετά τη διατήρησή του τον Ιούνιο για δεύτερο συνεχή μήνα στο 4,9%, που είναι το υψηλότερο επίπεδο της δεκαετίας. Την ίδια ώρα, οι προβλέψεις για τον τιμάριθμο του Ιουλίου είναι δυσοίωνες καθώς αναμένεται οι αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τον πληθωρισμό. Ηδη στο πρώτο εξάμηνο του έτους ο μέσος πληθωρισμός «τρέχει» με σχεδόν 4,5%, δηλαδή μία ποσοστιαία μονάδα πάνω από τον αναθεωρημένο στόχο.

Τρέχουν πίσω από τον πληθωρισμό | tovima.gr

Σε νέα αναθεώρηση του στόχου για τον πληθωρισμό το 2008 αναγκάζεται να προχωρήσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μετά τη διατήρησή του τον Ιούνιο για δεύτερο συνεχή μήνα στο 4,9%, που είναι το υψηλότερο επίπεδο της δεκαετίας. Την ίδια ώρα, οι προβλέψεις για τον τιμάριθμο του Ιουλίου είναι δυσοίωνες καθώς αναμένεται οι αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τον πληθωρισμό. Ηδη στο πρώτο εξάμηνο του έτους ο μέσος πληθωρισμός «τρέχει» με σχεδόν 4,5%, δηλαδή μία ποσοστιαία μονάδα πάνω από τον αναθεωρημένο στόχο. Η ανακοίνωση του πληθωρισμού προκάλεσε νέα πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Ο υπεύθυνος για θέματα Ανάπτυξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση λέει τρία ψέματα: ότι η κρίση είναι εισαγόμενη, ότι οι επιπτώσεις της είναι παντού ίδιες και ότι η ελληνική οικονομία αντέχει στις διεθνείς πιέσεις. Ο υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Συνασπισμού κ. Π.Λαφαζάνης υποστήριξε ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται «εκτός προβλέψεων και εκτός κάθε ελέγχου». Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρ. Φώλιας επιμένει ότι το πρόβλημα της ακρίβειας είναι παγκόσμιο και πιστεύει ότι τα κυβερνητικά μέτρα κατά της ακρίβειας απέδωσαν καρπούς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk