Τράπεζα φύλαξης βλαστοκυττάρων στο Υγεία

Σε λειτουργία τέθηκε το εργαστήριο για την επεξεργασία ομφαλοπλακουντιακού αίματος και τη φύλαξη βλαστοκυττάρων της εταιρείας Stem-Ηealth Ηellas SΑ που είναι εγκατεστημένο εντός του νοσοκομείου Υγεία. Η Stem-Ηealth Ηellas SΑ, που συγκροτήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, από κοινού με το Μητέρα και τη μητρική Stem-Ηealth SΑ, είναι η πρώτη τράπεζα φύλαξης βλαστοκυττάρων του ομίλου Υγεία. Στόχος της είναι να καλύψει πρωτίστως τις ανάγκες των δύο μαιευτηρίων του ομίλου (Μητέρα …

Τράπεζα φύλαξης βλαστοκυττάρων στο Υγεία | tovima.gr

Σε λειτουργία τέθηκε το εργαστήριο για την επεξεργασία ομφαλοπλακουντιακού αίματος και τη φύλαξη βλαστοκυττάρων της εταιρείας Stem-Ηealth Ηellas SΑ που είναι εγκατεστημένο εντός του νοσοκομείου Υγεία.

Η Stem-Ηealth Ηellas SΑ, που συγκροτήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, από κοινού με το Μητέρα και τη μητρική Stem-Ηealth SΑ, είναι η πρώτη τράπεζα φύλαξης βλαστοκυττάρων του ομίλου Υγεία.

Στόχος της είναι να καλύψει πρωτίστως τις ανάγκες των δύο μαιευτηρίων του ομίλου (Μητέρα – Λητώ) και να συμβάλει στην ευρύτερη ανάπτυξη ενός εκτεταμένου δικτύου τραπεζών βλαστοκυττάρων στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Η Stem-Ηealth Ηellas SΑ αξιοποιεί την τεχνολογία και τεχνογνωσία της Νew Εngland Cord Βlood Βank (ΝΕCΒΒ) που εδρεύει στη Βοστώνη, μιας από τις πιο έμπειρες αμερικανικές τράπεζες βλαστοκυττάρων. Αμεσος στόχος της Stem-Ηealth Ηellas SΑ είναι να διαπιστευθεί από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό FΑCΤ-ΝetCord. Η Stem-Ηealth Ηellas SΑ θα συμμετέχει στην ανάπτυξη ερευνητικών εφαρμογών στον χώρο των βλαστοκυττάρων.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, το Υγεία προτίθεται να ορίσει δικαιούχους του μερίσματος χρήσης 2007 (0,08 ευρώ ανά μετοχή) και του δικαιώματος απόληψης της επιστροφής κεφαλαίου (0,08 ευρώ ανά μετοχή) τους κατόχους των μετοχών κατά τη λήξη της συνεδρίασης του ΧΑ της Τρίτης 22 Ιουλίου 2008. Από την Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008 οι μετοχές της εταιρείας θα διακινούνται χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2007 και συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, συνολικού ποσού 0,16 ευρώ ανά μετοχή. Ως ημερομηνία έναρξης καταβολής του μερίσματος και της επιστροφής κεφαλαίου ορίζεται η Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk