ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Το τέλος του αμερικανικού ονείρου

Ο έρωτας των Αμερικανών με το αυτοκίνητο «έμεινε» από βενζίνη. Τα θηριώδη SUV, τα ημιφορτηγά pick-up και όλα τα ενεργοβόρα «συστατικά» του αμερικανικού ονείρου τελούν υπό αναθεώρηση. Ο πολιτισμός του αυτοκινήτου και της ελευθερίας που προσδίδει η μετακίνηση με όχημα ιδιωτικής χρήσης έγινε συνώνυμο του αμερικανικού τρόπου ζωής. Οι Αμερικανοί συνέδεσαν τη ζωή τους με το αυτοκίνητο και έχτισαν γύρω του μια μυθολογία. Σήμερα, με την τιμή της βενζίνης στα τέσσερα δολάρια το γαλόνι (3,78 λίτρα), το στερεότυπο της φωτογραφίας μοιάζει εκτός θέματος.

Ο έρωτας των Αμερικανών με το αυτοκίνητο «έμεινε» από βενζίνη. Τα θηριώδη SUV, τα ημιφορτηγά pick-up και όλα τα ενεργοβόρα «συστατικά» του αμερικανικού ονείρου τελούν υπό αναθεώρηση. Ο πολιτισμός του αυτοκινήτου και της ελευθερίας που προσδίδει η μετακίνηση με όχημα ιδιωτικής χρήσης έγινε συνώνυμο του αμερικανικού τρόπου ζωής. Οι Αμερικανοί συνέδεσαν τη ζωή τους με το αυτοκίνητο και έχτισαν γύρω του μια μυθολογία. Σήμερα, με την τιμή της βενζίνης στα τέσσερα δολάρια το γαλόνι (3,78 λίτρα), το στερεότυπο της φωτογραφίας μοιάζει εκτός θέματος. Ολο και περισσότεροι αλλάζουν τις συνήθειές τους και αφήνουν για πρώτη φορά το αυτοκίνητο στο γκαράζ. Οι αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες καταγράφουν απώλειες ρεκόρ και στρέφονται στα «πράσινα» οχήματα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk