Το μπαλάκι στην Ελλάδα για την επέκταση

Π ροϋποθέσεις για την ενδεχόμενη επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του «Ελ. Βενιζέλος» βάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δ.Παπαδημούλη, ο οποίος ζητούσε να μάθει τι ισχύει με το θέμα αυτό. Ο ευρωβουλευτής ρώτησε την Επιτροπή αν είναι σύμφωνη με το Κοινοτικό Δίκαιο η χρονική επέκταση της υφιστάμενης σύμβασης χωρίς την προηγούμενη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού. Σύμφωνα με την απάντηση του επιτρόπου για την Εσωτερική Αγορά κ.

Π ροϋποθέσεις για την ενδεχόμενη επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του «Ελ. Βενιζέλος» βάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δ.Παπαδημούλη, ο οποίος ζητούσε να μάθει τι ισχύει με το θέμα αυτό. Ο ευρωβουλευτής ρώτησε την Επιτροπή αν είναι σύμφωνη με το Κοινοτικό Δίκαιο η χρονική επέκταση της υφιστάμενης σύμβασης χωρίς την προηγούμενη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού.

Σύμφωνα με την απάντηση του επιτρόπου για την Εσωτερική Αγορά κ. Τσαρλς Μακ Κρίβι « η Επιτροπή δεν γνωρίζει αν η Ελλάδα σκοπεύει να ανανεώσει τη σύμβαση παραχώρη σης του ΔΑΑ με τον σημερινό ανάδοχο » αλλά επισημαίνει ότι « μόνο σε περίπτωση που προβλέπεται ρητά από την προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάθεση της αρχικής σύμβασης παραχώρησης είναι δυνατόν να ανανεωθεί η σύμβαση παραχώρησης με τον ανάδοχο και μόνο για το ακριβές χρονικό διάστημα το οποίο επίσης θα έπρεπε να αναφέρεται στην προκήρυξη του διαγωνισμού ».

Ο επίτροπος ξεκαθαρίζει ότι αν αυτή η δυνατότητα, με όλες τις προϋποθέσεις της, δεν προβλέπεται ρητά και με σαφήνεια στην αρχική προκήρυξη του διαγωνισμού, θα πρέπει να υπογραφεί νέα σύμβαση έπειτα από διενέργεια διαγωνισμού σύμφωνα με το ισχύον Κοινοτικό Δίκαιο και ανάλογα με το είδος της σύμβασης που επιθυμεί να υπογράψει η Ελλάδα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk