Θετική για τις τράπεζες η Citigroup, αλλά μειώνει τιμές-στόχους για το 2008

ΗCitigroup στην τελευταία της έκθεση μειώνει τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές και κυπριακές τράπεζες που παρακολουθεί χωρίς να αλλάζει τις συστάσεις της γιατί, όπως επισημαίνει, τα θεμελιώδη μεγέθη όπως η κερδοφορία, ο ρυθμός ανάπτυξης και οι ισολογισμοί των ελληνικών τραπεζών είναι καλύτερα των ευρωπαϊκών. Το πρώτο εξάμηνο οι απώλειες που κατέγραψαν οι ελληνικές και οι κυπριακές τράπεζες που καλύπτει η Citigroup έφθασαν στο 36%, ενώ οι αντίστοιχες ευρωπαϊκές έχασαν 33%.

ΗCitigroup στην τελευταία της έκθεση μειώνει τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές και κυπριακές τράπεζες που παρακολουθεί χωρίς να αλλάζει τις συστάσεις της γιατί, όπως επισημαίνει, τα θεμελιώδη μεγέθη όπως η κερδοφορία, ο ρυθμός ανάπτυξης και οι ισολογισμοί των ελληνικών τραπεζών είναι καλύτερα των ευρωπαϊκών. Το πρώτο εξάμηνο οι απώλειες που κατέγραψαν οι ελληνικές και οι κυπριακές τράπεζες που καλύπτει η Citigroup έφθασαν στο 36%, ενώ οι αντίστοιχες ευρωπαϊκές έχασαν 33%. « Προκλήσεις μπορεί να υπάρχουν,ωστόσοη πτώση των μετοχών στο πρώτο εξάμηνο προεξοφλεί και με το παραπάνω τις όποιες δυσκολίες » αναφέρει στην έκθεσή της η Citigroup.

Η τιμή για την Εθνική τίθεται στα 40 από 48 ευρώ, για την Αlpha Βank στα 25 από 27 ευρώ, για τη Εurobank στα 24 από 28 ευρώ, για την Πειραιώς στα 25 από 29 ευρώ, για την Εμπορική από τα 18 στα 17 ευρώ και για την Αγροτική στα 2 από τα 2,05 ευρώ. Η τιμή-στόχος για την Τράπεζα Κύπρου μειώνεται από τα 15 στα 13 ευρώ, για την Ελληνική Τράπεζα στα 4 από τα 5,25 ευρώ και για τη Μarfin στα 8 από τα 10,5 ευρώ. Η τιμή-στόχος για το ΤΤ παραμένει αμετάβλητη στα 10,5 ευρώ.

Η σύσταση για τις Αlpha, Εθνική, Εurobank, Πειραιώς είναι «αγορά», για Εμπορική και ΤΤ «διακράτηση», ενώ για την Αγροτική «πώληση». Για τις κυπριακές η σύσταση είναι «αγορά».

«Πιστεύουμε ότι η οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα και στην Κύπρο θα επιβραδυνθεί εφέτος σε σχέση με το 2007,όμως οι ρυθμοί ανάπτυξης στον τραπεζικό κλάδο θα παραμείνουν δυνατοί.Τα τελευταία στοιχεία (Μάρτιος) δείχνουν ότι ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των χορηγήσεων στην Ελλάδα είναι στο 19% και στο 14% όσον αφορά τις καταθέσεις.Στη δε Κύπρο οι αντίστοιχοι ρυθμοί επέκτασης είναι 35% και 25% (Απρίλιος).Τα οικονομικά αποτελέσματα που θα ανακοινώσουν οι τράπεζες για το δεύτερο τρίμηνο θα απεικονίσουν δυνατούς ρυθμούς ανάπτυξης του όγκου εργασιών, σταθεροποίηση των περιθωρίων και αδύναμα έσοδα από τις εργασίες κεφαλαιαγοράς. Στην πλειονότητά τους οι επικεφαλής των ελληνικών τραπεζών έχουν επαναλάβει ότι εμμένουν στους στόχους των επιχειρηματικών σχεδίων που έχουν ήδη ανακοινωθεί.Το εναρκτήριο λάκτισμα για τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου θα δοθεί στις 30 Ιουλίου» αναφέρεται στην έκθεση.

Η Citigroup εκτιμά επίσης ότι η μεγάλη πτώση των χρηματιστηριακών αγορών θα έχει αρνητική επίπτωση στα αναμενόμενα κέρδη και στις αποτιμήσεις. Αναπροσαρμόζει τα κέρδη ανά μετοχή χαμηλότερα κατά 7% για εφέτος και για το 2009, καθώς τα έσοδα από τις προμήθειες και το trading στις κεφαλαιαγορές προβλέπονται μικρότερα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk