Σύντομα επιχειρηματικά

* Ρiraeus Βank Βulgaria: Με δύο διακρίσεις τιμήθηκε η τράπεζα τον Ιούλιο του 2008. Η Deutsche Βank τής απένειμε το Βραβείο Ποιότητας 2007 Straight-Τhrough Ρrocessing (SΤΡ) Εxcellence Αward για τις πληρωμές της τράπεζας που αποστέλλονται ανά τον κόσμο σε ευρώ. Επίσης, στην ετήσια εκδήλωση «Τράπεζα της χρονιάς», η οποία διοργανώθηκε για 11η συνεχή χρονιά από την οικονομική εφημερίδα «Ρari», η Ρiraeus Βank Βulgaria τιμήθηκε με τη διάκριση της «Πιο Δυναμικής Τράπεζας». Επίτιμος πρόεδρος της επιτροπής εφέτος ήταν ο υπουργός Οικονομίας της Βουλγαρίας κ.

Σύντομα επιχειρηματικά | tovima.gr

* Ρiraeus Βank Βulgaria: Με δύο διακρίσεις τιμήθηκε η τράπεζα τον Ιούλιο του 2008. Η Deutsche Βank τής απένειμε το Βραβείο Ποιότητας 2007 Straight-Τhrough Ρrocessing (SΤΡ) Εxcellence Αward για τις πληρωμές της τράπεζας που αποστέλλονται ανά τον κόσμο σε ευρώ. Επίσης, στην ετήσια εκδήλωση «Τράπεζα της χρονιάς», η οποία διοργανώθηκε για 11η συνεχή χρονιά από την οικονομική εφημερίδα «Ρari», η Ρiraeus Βank Βulgaria τιμήθηκε με τη διάκριση της «Πιο Δυναμικής Τράπεζας». Επίτιμος πρόεδρος της επιτροπής εφέτος ήταν ο υπουργός Οικονομίας της Βουλγαρίας κ. Ρlamen Οresharski.

* ΜLS Πληροφορική: Την ανάληψη έργων για την προμήθεια καταρχάς 20 έτοιμων εκπαιδευτικών λογισμικών, που θα υποστηρίζουν τη διδασκαλία των μαθημάτων σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας, αλλά και στις Σχολές του Συστήματος Μαθητείας της Κύπρου ανακοινώνει η εταιρεία. Υστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου διαγωνισμού του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, αλλά και του σχετικού διαγωνισμού του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου η εταιρεία αναδείχθηκε ανάδοχος για την προμήθεια 20 μαθημάτων- εκπαιδευτικών λογισμικών συνολικού ύψους 1,115 εκατ. ευρώ. Οι συμβάσεις θα υπογραφούν το αμέσως προσεχές διάστημα, ενώ η παράδοση των λογισμικών θα πραγματοποιηθεί εντός του έτους.

* Σφακιανάκης: Στην έκδοση ομολογιακού δανείου διάρκειας 18 μηνών προέβη η εταιρεία. Πρόκειται για κοινό μη μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο ύψους 50 εκατ. ευρώ. Διοργανώτρια της έκδοσης είναι η Αlpha Βank. Το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου βραχυπρόθεσμου δανεισμού της εταιρείας αντίστοιχου ύψους.

* Μevaco: Στην αγορά των 2/3 εξ αδιαιρέτου οικοπεδικών εκτάσεων συνολικής επιφανείας 21.342,29 τ.μ., οι οποίες είναι όμορες των ιδιόκτητων εγκαταστάσεων της έδρας της στον Ασπρόπυργο Αττικής, προχώρησε η εταιρεία. Το συνολικό τίμημα για την ανωτέρω αγορά ανήλθε περίπου στο ποσό του ενός 1 εκατ. ευρώ.

* Εδραση- Ψαλλίδας: Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 3.624.169 ευρώ με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο, την έκδοση 2.853.677 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας 1,27 ευρώ εκάστη και τη διανομή τους δωρεάν στους παλαιούς μετόχους ενέκρινε η χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων. Ετσι, το μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται σε 39.865.863 ευρώ και διαιρείται σε 31.390.440 ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 1,27 ευρώ η καθεμία. Επίσης, εγκρίθηκε η αγορά 1.632.047 κατά ανώτατο όριο ιδίων μετοχών, έτσι ώστε μαζί με τις υπάρχουσες 650.894 να αντιστοιχούν στο 8% του μετοχικού κεφαλαίου. Οι αγορές θα γίνουν την περίοδο από 25.07.2008 ως 25.06.2009 σε τιμές από 0,50 ευρώ ως 5 ευρώ ανά μετοχή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk