Σύντομα διεθνή

* GDF Suez: Ο νέος γαλλικός γίγαντας, σημερινής αξίας κεφαλαιοποίησης 93 δισ. ευρώ και κύκλου εργασιών 75 δισ. ευρώ, θα ιδρυθεί και τυπικά αύριο με τη συγχώνευση της κρατικής GDF (Αέριο της Γαλλίας) με την ιδιωτική Suez, ως κατάληξη ενός σχεδίου που ξεκίνησε το 2006. Η συγχωνευμένη εταιρεία θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο στις 22 Ιουλίου, με το γαλλικό κράτος να κρατάει το 35,6% του κεφαλαίου, προγραμματίζοντας να δώσει, πέραν των τακτικών ετήσιων μερισμάτων του, και ένα πρόσθετο μέρισμα (0,8 λεπτά ανά μετοχή).

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* GDF Suez: Ο νέος γαλλικός γίγαντας, σημερινής αξίας κεφαλαιοποίησης 93 δισ. ευρώ και κύκλου εργασιών 75 δισ. ευρώ, θα ιδρυθεί και τυπικά αύριο με τη συγχώνευση της κρατικής GDF (Αέριο της Γαλλίας) με την ιδιωτική Suez, ως κατάληξη ενός σχεδίου που ξεκίνησε το 2006. Η συγχωνευμένη εταιρεία θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο στις 22 Ιουλίου, με το γαλλικό κράτος να κρατάει το 35,6% του κεφαλαίου, προγραμματίζοντας να δώσει, πέραν των τακτικών ετήσιων μερισμάτων του, και ένα πρόσθετο μέρισμα (0,8 λεπτά ανά μετοχή). Οι λογαριασμοί αερίου, πάντως, για τα νοικοκυριά θα αυξηθούν περαιτέρω.

* SΚF: Ο σουηδικός όμιλος, η μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως στην παραγωγή ρουλεμάν, δημοσίευσε απρόσμενο και πρωτοφανές ύψος κερδών στο τελευταίο τρίμηνο (κάπου 208,5 εκατ. ευρώ). Η εταιρεία, που θεωρείται βαρόμετρο της βιομηχανίας γενικότερα, καθώς έχει μεγάλη διασπορά πελατών, προβλέπει περαιτέρω αύξηση της ζήτησης στα προϊόντα της: « Η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί στην Ευρώπη,να μειωθεί ελαφρά στη Βόρεια Αμερική και να αυξηθεί έντονα τόσο στην Ασία όσο και στη Λατινική Αμερική » γράφει η εταιρεία.

* Μartinsa-Fadesa: Η χθεσινή χρεοκοπία της ισπανικής οικοδομικής εταιρείας, της οποίας η περιουσία εκτιμάται σε 10,8 δισ. ευρώ, είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της χώρας και καταγράφει ένα νέο βήμα στην ισπανική στεγαστική κρίση. Η εταιρεία, που είχε αναγγείλει ήδη από τις 7 Μαΐου μια συμφωνία αναχρηματοδότησης των χρεών της ως το 2011 με 4 δισ. ευρώ, έπρεπε ωστόσο να μπορέσει να εξασφαλίσει ένα νέο δάνειο 150 εκατ. ευρώ πριν από τις 7 Ιουλίου για να αντιμετωπίσει έντονες « ταμειακές ελλείψεις για τα δάνεια που έληγαν »- που, όμως, δεν το κατάφερε. Σε ανάλογο πρόβλημα μιας άλλης οικοδομικής, της Colonial, την άνοιξη είχε αποφευχθεί η χρεοκοπία με ανάληψή της από τις πιστώτριες τράπεζες.

* Βritish Τelecom: Περίπου 2 δισ. ευρώ σκοπεύει να επενδύσει ο βρετανικός οργανισμός τηλεπικοινωνιών σε ειδικές οπτικές ίνες για να μπορέσει να προσφέρει σε 10 εκατ. νοικοκυριά γρηγορότερες ευρυζωνικές υπηρεσίες ως το 2012, φθάνοντας έτσι να καλύπτει το 40% των νοικοκυριών. Ωστόσο, κατέστησε επίσης σαφές ότι δεν θα πραγματοποιήσει την επένδυση αν η Ρυθμιστική Αρχή της χώρας, Οfcom, δεν της επιτρέψει να έχει ικανοποιητική απόδοση. Σύμφωνα με την εταιρεία, η συμβατική της υποχρέωση κάλυψης με καλώδια χαλκού όλων των οικοδομών είναι στην πράξη ξεπερασμένη από τις οπτικές συνδέσεις που χρησιμοποιούν οι ανταγωνίστριές της, Virgin Μedia, Carphone Warehouse, ΒSkyΒ κ.ά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk