Σύντομα διεθνή

* Santander: Η μεγαλύτερη ισπανική τράπεζα ανήγγειλε συμφωνία για να εξαγοράσει τη βρετανική Αlliance & Leicester αντί 1,57 δισ. ευρώ, ενώ αποτιμά τη δεύτερη κατά 36,4% πάνω από την τρέχουσα τιμή της. Η εξαγορά, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο, θα «σηματοδοτήσει ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξή μας στη Βρετανία» είπε ο πρόεδρος της ισπανικής τράπεζας κ. Εμίλιο Μποτίν. Η Santander κατέχει ήδη από το 2004 τη βρετανική Αbbey Νational, στην οποία σκοπεύει «να ενσωματώσει τις συμπληρωματικές δραστηριότητες» του νέου αποκτήματός της.

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* Santander: Η μεγαλύτερη ισπανική τράπεζα ανήγγειλε συμφωνία για να εξαγοράσει τη βρετανική Αlliance & Leicester αντί 1,57 δισ. ευρώ, ενώ αποτιμά τη δεύτερη κατά 36,4% πάνω από την τρέχουσα τιμή της. Η εξαγορά, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο, θα «σηματοδοτήσει ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξή μας στη Βρετανία» είπε ο πρόεδρος της ισπανικής τράπεζας κ. Εμίλιο Μποτίν. Η Santander κατέχει ήδη από το 2004 τη βρετανική Αbbey Νational, στην οποία σκοπεύει «να ενσωματώσει τις συμπληρωματικές δραστηριότητες» του νέου αποκτήματός της. * FedΕx: Η αμερικανική εταιρεία ταχυδρομικών αποστολών, μεγαλύτερη παγκοσμίως σε αποστολές express, της οποίας στόχος είναι η επέκτασή της και στην Ευρώπη, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις εξαγοράς της ανταγωνίστριάς της ολλανδικής ΤΝΤ, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Financial Τimes». Η FedΕx, με κύκλο εργασιών ύψους 38 δισ. δολαρίων και κέρδη 1,13 δισ. δολαρίων, πλήττεται από την αύξηση των τιμών των καυσίμων, όπως και οι ανταγωνίστριές της UΡS, DΗL, ΤΝΤ. Η τιμή εξαγοράς δεν ανακοινώθηκε, αλλά η τωρινή κεφαλαιοποίηση των δύο εταιρειών είναι περίπου 23 δισ. δολάρια η FedΕx και 14 δισ. δολάρια η ΤΝΤ.

* Schaeffler: Η τέταρτη εταιρεία ελαστικών παγκοσμίως, η Continental, πρόκειται να γίνει αντικείμενο εξαγοράς, ακόμα και επιθετικής, αξίας άνω των 10 δισ. ευρώ, από τη Schaeffler, μια μικρότερη γερμανική εταιρεία μηχανικών κατασκευών, με την υποστήριξη της βρετανικής Royal Βank of Scotland. Η αποτίμηση αυτή (κατά 15% μεγαλύτερη της τρέχουσας) σημαίνει ότι θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη εφετινή εξαγορά στην Ευρώπη. Η Continental, η οποία απασχολεί 152.000 εργαζομένους και έχει κύκλο εργασιών 1,6 δισ. ευρώ εξαγόρασε πρόσφατα τη VDΟ από τη Siemens, αυξάνοντας τον τζίρο της σε περίπου 26 δισ. ευρώ, ενώ η Schaeffler, η οποία απασχολεί 66.000 εργαζομένους και έχει κύκλο εργασιών γύρω στα 9 δισ. ευρώ, παράγει εξαρτήματα αυτοκινήτων (ρουλεμάν, κτλ.) με ονομασίες όπως ΙΝΑ, Luk και Fag.

* Εtihad Αirways: Η αεροπορική εταιρεία του Αμπού Ντάμπι παρήγγειλε 100 αεροσκάφη από τις εταιρείες Αirbus και Βoeing, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τα 20 δισ. δολάρια. Ο αερομεταφορέας από το Αμπού Ντάμπι ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει 25 ΑirbusΑ350, 10 σούπερ τζάμπο Α380 και 20 Α320, τα οποία κοστίζουν 11 δισ. δολάρια με βάση τις τιμές καταλόγου της Αirbus. Από την αμερικανική Βoeing παρήγγειλε 35 αεροσκάφη νέας γενιάς τύπου 787 Dreamliner και 10 Βoeing 777. Η Βoeing κοστολογεί την αγορά στα 9,4 δισ. δολάρια. Ο διευθύνων σύμβουλος της Αirbus Τομ Εντερς χαρακτήρισε «σκληρό» τον ανταγωνισμό για τις παραγγελίες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk