Σύντομα διεθνή

* Gazprom: Αύξηση κατά 7,3% των κερδών της για τη χρήση 2007 ανακοίνωσε χθες η μεγαλύτερη επιχείρηση φυσικού αερίου στον πλανήτη, αλλά οι αναλυτές προειδοποιούν ότι τα μεγέθη της δείχνουν αδύναμα λειτουργικά αποτελέσματα προς τα τέλη του έτους. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της ρωσικής Gazprom αυξήθηκαν στα 658 δισ. ρούβλια (28,1 δισ. δολ.) το 2007, έναντι 613,3 δισ. ρουβλίων το 2006. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 11%, στα 2,39 τρισ. ρούβλια. Τα λειτουργικά έξοδα αυξήθηκαν κατά 24%, στα 1,7 τρισ.

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* Gazprom: Αύξηση κατά 7,3% των κερδών της για τη χρήση 2007 ανακοίνωσε χθες η μεγαλύτερη επιχείρηση φυσικού αερίου στον πλανήτη, αλλά οι αναλυτές προειδοποιούν ότι τα μεγέθη της δείχνουν αδύναμα λειτουργικά αποτελέσματα προς τα τέλη του έτους. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της ρωσικής Gazprom αυξήθηκαν στα 658 δισ. ρούβλια (28,1 δισ. δολ.) το 2007, έναντι 613,3 δισ. ρουβλίων το 2006. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 11%, στα 2,39 τρισ. ρούβλια. Τα λειτουργικά έξοδα αυξήθηκαν κατά 24%, στα 1,7 τρισ. ρούβλια κατά την περυσινή χρονιά, εξαιτίας κυρίως της αύξησης των τιμών φυσικού αερίου που αγοράζει προς μεταπώληση ο κολοσσός από τις χώρες της Κεντρικής Ασίας, καθώς επίσης και λόγω των αυξήσεων των μισθών και του αριθμού των εργαζομένων.

* Αir Οne: Με δύο καθημερινές πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Μιλάνου, αλλά και με μία ακόμη η οποία συνδέει επίσης κάθε μέρα το Μιλάνο με τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε τη δραστηριοποίησή της στην Ελλάδα η ιταλική αεροπορική εταιρεία. Τα δρομολόγια από και προς την Αθήνα επιτρέπουν την αυθημερόν επιστροφή των ταξιδιωτών, εξυπηρετώντας όσους ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, αλλά και τη δυνατότητα ανταπόκρισης με διηπειρωτικούς προορισμούς. Οι πτήσεις της Αir Οne για το Μιλάνο γίνονται σε συνεργασία (πτήσεις κοινού κωδικού) με την Αegean Αirlines. Με τις πτήσεις αυτές η Αir Οne ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα, καθώς συνδέει επίσης τη Ρώμη με την Αθήνα, την Κέρκυρα και την Κρήτη, αλλά και την Αθήνα με τη Νάπολι. Η Αir Οne κατέχει μερίδιο 37% στην εσωτερική αεροπορική αγορά της Ιταλίας και διαθέτει έναν από τους νεότερους στόλους αεροσκαφών. Εχει συνάψει συμφωνία με την Αirbus για 90 αεροσκάφη τύπου Α320, εκ των οποίων έχει παραλάβει τα 24, ενώ πρόσφατα υπέγραψε συμφωνία για την παραγγελία 24 αεροσκαφών για μακρινούς προορισμούς (12 Αirbus τύπου Α330-200 και 12 τύπου Α350-800).

* Deutsche Βank: Σε κλοιό ρευστοποιήσεων βρέθηκε χθες η μετοχή της γερμανικής τράπεζας στην αγορά της Φραγκφούρτης, μετά τις φήμες ότι η τράπεζα θα χαμηλώσει τον πήχη σε ό,τι αφορά την εφετινή της κερδοφορία. Στη χθεσινή συνεδρίαση η Deutsche Βank βρέθηκε να χάνει ως και 6,1%, στα 51,51 ευρώ, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τις 21 Ιανουαρίου. Το γεγονός αυτό αρνήθηκε να σχολιάσει επίσημα η διοίκηση της τράπεζας, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Απριλίου ο γερμανικός κολοσσός ανακοίνωσε τις πρώτες τριμηνιαίες ζημιές του σε διάστημα πέντε ετών, ύψους 131 εκατ. ευρώ, μετά τις διαγραφές χρεογράφων αξίας 2,7 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk