Συμφωνία με τη διεθνή ξενοδοχειακή αλυσίδα Κempinski υπέγραψαν οι εκπρόσωποι του βρετανικού οίκου Μinoan Group στο πλαίσιο υλοποίησης της επένδυσης Cavo Sidero σε περιοχή της Μονής Τοπλού στο Λασίθι Κρήτης. Η συμφωνία περιλαμβάνει τη διαχείριση ξενοδοχείου πέντε αστέρων στη σύνθετη τουριστική μονάδα που θα κατασκευάσει η εταιρεία στον Δήμο Ιτάνου.

Το ξενοδοχείο, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί το 2010, θα κατασκευαστεί στο χωριό Grandes Βay και θα διαθέτει 180 δωμάτια και σουίτες, καθώς και δέκα επιπλέον προεδρικές σουίτες. Επίσης θα διαθέτει τέσσερα εστιατόρια και μπαρ, εσωτερική πισίνα και γήπεδα τένις. Το ξενοδοχείο θα κατασκευαστεί σε έκταση με θέα την παραλία και θα περιβάλλεται από ειδικά διαμορφωμένους κήπους. Η εξωτερική πισίνα θα δίνει στον επισκέπτη την αίσθηση ότι «πετάει» πάνω από το Αιγαίο.

«Περιμένουμε με ανυπομονησία τη συνεργασία μας με τη Μinoan Group» δήλωσε ο κ. Reto Wittwer, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Κempinski «ώστε να φέρουμε τη μοναδική πολυτέλεια Κempinski στην Κρήτη.Πρόκειται για μια συναρπαστική εξέλιξη και δεσμευόμαστε να προσφέρουμε στους φιλοξενούμενούς μας μια μοναδική εμπειρία από τη διαμονή τους στο νησί».

Από την πλευρά του ο κ. Christopher Εgleton, πρόεδρος της Μinoan Group, αναφερόμενος στη συμφωνία είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τη συνεργασία μας με μια εταιρεία που το όνομά της ταυτίζεται με τη μοναδική πολυτέλεια. Η συμφωνία αυτή εδραιώνει τη θέση του Cavo Sidero ως ένα από τα πλέον ιδιαίτερα και μοναδικά θέρετρα στην Κρήτη».

Η επένδυση
Το θέρετρο Cavo Sidero βρίσκεται στη χερσόνησο της Ανατολικής Κρήτης, όπου η Μinoan Group σκοπεύει να δημιουργήσει έναν νέο πολυτελή προορισμό, με σεβασμό προς το περιβάλλον. Η ελληνική κυβέρνηση ενέκρινε επίσημα τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Μinoan στις 18 Φεβρουαρίου 2007. Η έκταση 25,913 στρεμμάτων θα διαθέτει 7.000 κλίνες σε δωμάτια και σουίτες πολυτελών ξενοδοχείων, καθώς επίσης και σε βίλες και κατοικίες που θα κτιστούν σε έξι τουριστικά χωριά. Με κτισμένο λιγότερο από το 1% της συνολικής έκτασης, το έργο θα διατηρήσει τη φυσική ομορφιά του τόπου, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα μπορούν να απολαμβάνουν πραγματικά την πολυτέλεια του χώρου.

Το θέρετρο θα προσφέρει ένα πλήθος αθλητικών δραστηριοτήτων, καθώς και ένα πλήρως εξοπλισμένο συνεδριακό κέντρο. Ακόμη, η ΡGΑ Golf Μanagement Ltd θα αναλάβει τη διαχείριση ενός συγκροτήματος γηπέδων γκολφ 45 οπών. Θα υπάρχει επίσης κέντρο ιππασίας, θέατρο, αθλητικό κέντρο, κέντρο ιστιοπλοΐας, αλλά και αρκετές εγκαταστάσεις θαλάσσιων σπορ. Το θέρετρο απέχει λιγότερο από 30 λεπτά από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Σητείας.