Συμφωνία με Σαουδική Αραβία για αποφυγή της διπλής φορολογίας

Συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία για την αποφυγή διπλής φορολογίας μεταξύ των δύο χωρών, υπέγραψαν χθες ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ.Αλογοσκούφης και ο υπουργός Οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας κ. Ιμπραήμ Αμπντουλαζίζ αλ Ασάφ. Με τη συμφωνία αυτή καθορίζεται ο τρόπος φορολόγησης των εισοδημάτων που αποκτούν κάτοικοι της Ελλάδας (φυσικά και νομικά πρόσωπα) από δραστηριότητές τους στη Σαουδική Αραβία και αντίστροφα, καθώς επίσης και ένα ευνοϊκό και σταθερό φορολογικό καθεστώς για τις επιχειρήσεις.

Συμφωνία με  Σαουδική Αραβία  για αποφυγή  της διπλής  φορολογίας | tovima.gr

Συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία για την αποφυγή διπλής φορολογίας μεταξύ των δύο χωρών, υπέγραψαν χθες ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ.Αλογοσκούφης και ο υπουργός Οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας κ. Ιμπραήμ Αμπντουλαζίζ αλ Ασάφ.

Με τη συμφωνία αυτή καθορίζεται ο τρόπος φορολόγησης των εισοδημάτων που αποκτούν κάτοικοι της Ελλάδας (φυσικά και νομικά πρόσωπα) από δραστηριότητές τους στη Σαουδική Αραβία και αντίστροφα, καθώς επίσης και ένα ευνοϊκό και σταθερό φορολογικό καθεστώς για τις επιχειρήσεις. Αυτό αφορά και τις ναυτιλιακές εταιρίες διεθνών μεταφορών, για τις οποίες θα ισχύει η φορολόγηση των εισοδημάτων τους με βάση τη σημαία, ενώ με τη συμφωνία που υπογράφηκε χθες ενισχύεται η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Στη συνάντηση, οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης και τις εξελίξεις στην αγορά πετρελαίου, αλλά και τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των διμερών οικονομικών σχέσεων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk