Σύμβαση της ΔΕΗ με την Ηρων Θερμοηλεκτρική

Μακροχρόνια διασφάλιση ισχύος στο σύστημά της επιχειρεί να επιτύχει η ΔΕΗ, ώστε να μην επηρεάζεται από τα «σκαμπανεβάσματα» στην προσφορά και στη ζήτηση, κυρίως το καλοκαίρι που υπάρχει και ο κίνδυνος για διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Για αυτό το ΔΣ της επιχείρησης ενέκρινε χθες τη σύμβαση διασφάλισης ισχύος με την Ηρων Θερμοηλεκτρική, η οποία προβλέπει την εκμετάλλευση της θερμοηλεκτρικής μονάδας της Ηρων, ισχύος 147 ΜW, σύμφωνα με πληροφορίες ως το 2010. Το ΔΣ επίσης αποφάσισε διορθώσεις στα τεύχη δημοπράτησης για το έργο κατασκευής της νέας λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ στη Μελίτη Φλώρινας.

Σύμβαση της ΔΕΗ με την Ηρων Θερμοηλεκτρική | tovima.gr

Μακροχρόνια διασφάλιση ισχύος στο σύστημά της επιχειρεί να επιτύχει η ΔΕΗ, ώστε να μην επηρεάζεται από τα «σκαμπανεβάσματα» στην προσφορά και στη ζήτηση, κυρίως το καλοκαίρι που υπάρχει και ο κίνδυνος για διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Για αυτό το ΔΣ της επιχείρησης ενέκρινε χθες τη σύμβαση διασφάλισης ισχύος με την Ηρων Θερμοηλεκτρική, η οποία προβλέπει την εκμετάλλευση της θερμοηλεκτρικής μονάδας της Ηρων, ισχύος 147 ΜW, σύμφωνα με πληροφορίες ως το 2010.

Το ΔΣ επίσης αποφάσισε διορθώσεις στα τεύχη δημοπράτησης για το έργο κατασκευής της νέας λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ στη Μελίτη Φλώρινας. Κατά τη διάρκεια σύγκλησης του ΔΣ επισημάνθηκε η ανάγκη διορθώσεων στα τεύχη του διαγωνισμού για τις προδιαγραφές αυτών που θα συμμετάσχουν, ενώ θα επαναδιατυπωθεί ο τρόπος χρηματοδότησης του έργου. Τα διορθωμένα τεύχη θα έρθουν τελικά για έγκριση στο ΔΣ της ΔΕΗ την επόμενη εβδομάδα.

Η νέα μονάδα παραγωγής ηλεκτρισμού της ΔΕΗ στον ΑΗΣ Μελίτης θα είναι ισχύος 420 ως 450 ΜW, με καύσιμο τον κονιορτοποιημένο λιγνίτη και με πρόβλεψη για παροχή θερμικής ισχύος 70 ΜW που θα προορίζεται για τηλεθέρμανση της περιοχής. Τέλος, χθες υπογράφηκαν οι προβλεπόμενες συμβάσεις μεταξύ ΔΕΣΜΗΕ και ΕΝΕLCΟ για την κατασκευή της Νέας Μονάδας Φυσικού Αερίου Συνδυασμένου Κύκλου, ισχύος 447 ΜW, και για την παροχή διαθεσιμότητας ισχύος στο σύστημα. Ο χρόνος εμπορικής λειτουργίας προβλέπεται σε 27 μήνες από σήμερα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk