Πτώση τζίρου σε θάλασσα και αέρα

Μείωση κατέγραψε ο τζίρος τόσο των θαλάσσιων όσο και των εναέριων μεταφορών το πρώτο τρίμηνο του 2008 σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2007, ενώ στις χερσαίες μεταφορές ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά την ίδια χρονική σύγκριση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Στατιστική Υπηρεσία, ο τζίρος των θαλάσσιων μεταφορών μειώθηκε κατά 6,7% το εφετινό πρώτο τρίμηνο σε σχέση με το περυσινό τελευταίο και των εναέριων κατά 9,6%. Το ράλι των τιμών του πετρελαίου…

Πτώση τζίρου σε θάλασσα και αέρα | tovima.gr

Μείωση κατέγραψε ο τζίρος τόσο των θαλάσσιων όσο και των εναέριων μεταφορών το πρώτο τρίμηνο του 2008 σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2007, ενώ στις χερσαίες μεταφορές ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά την ίδια χρονική σύγκριση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Στατιστική Υπηρεσία, ο τζίρος των θαλάσσιων μεταφορών μειώθηκε κατά 6,7% το εφετινό πρώτο τρίμηνο σε σχέση με το περυσινό τελευταίο και των εναέριων κατά 9,6%. Το ράλι των τιμών του πετρελαίου έχει επηρεάσει άμεσα τους κλάδους των θαλάσσιων και αεροπορικών μεταφορών. Οι χερσαίες όμως μεταφορές φαίνεται να αντιστέκονται ακόμη, καθώς ο τζίρος τους στο πρώτο τρίμηνο του 2008 αυξήθηκε κατά 7,1% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2007.

Ο κύκλος εργασιών στις θαλάσσιες και ακτοπλοϊκές μεταφορές του πρώτου τριμήνου 2008, σε σύγκριση με το πρώτο τριμήνου 2007, παρουσίασε αύξηση 6,9%, στις εναέριες 3,3% και στις χερσαίες 9,6%. Πάντως, και στις τρεις περιπτώσεις, παρά την αύξηση του τζίρου, σημειώνεται επιβράδυνση στον ρυθμό ανόδου του σε σχέση με το πόσο είχε αυξηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2007 σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2006.

Ο τζίρος στις συναφείς προς τις μεταφορές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιωτικών γραφείων, του πρώτου τριμήνου 2008 αυξήθηκε κατά 16,3% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2007, ενώ σε σχέση με το τελευταίο περυσινό τρίμηνο παρουσίασε μείωση 29,5%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk