Ποια υλικά απαιτούνται για τις αλλαγές

Ποια υλικά απαιτούνται για τις αλλαγές | tovima.gr

Οι εργασίες που κάνουν οι εταιρείες παροχής ενεργειακών υπηρεσιών είναι σχετικά απλές.

Για παράδειγμα, τοποθετούν στα κτίρια τα λεγόμενα «ψυχρά» υλικά που δεν απορροφούν ενέργεια, όπως χρώματα και στεγανοποιημένες πλάκες, θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου, σύγχρονα συστήματα ψύξης, θέρμανσης και κλιματισμού με χαμηλές απώλειες, αυτοματισμούς λειτουργίας όπως διακοπή φωτισμού και θέρμανσης με φωτοκύτταρα και αισθητήρες, αλλά και συστήματα φωτισμού με λάμπες φθορίου ειδικής απόδοσης.

Οι παρεμβάσεις που μπορεί να κάνει μια εταιρεία σε ένα κτίριο χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες: στο περίβλημα του κτιρίου, στα στοιχεία δόμησης του κτιρίου, στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και στην ενεργειακή διαχείριση. Στο περίβλημα του κτιρίου μπορεί να γίνει αντικατάσταση των υαλοπινάκων και των πλαισίων τους με διπλά τζάμια και μονωτικά υλικά – επιβάλλεται η θερμομόνωση της οροφής, αλλά και της εξωτερικής τοιχοποιίας-, ενώ με ειδικό σφράγισμα αρμών και πλαισίων μπορεί να γίνει στεγανοποίηση στο κτίριο. Οι ίδιες εργασίες μπορούν να γίνουν στα παντζούρια και στα σκίαστρα του κτιρίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk