Παγώνει για μία εβδομάδα ο διαγωνισμός του τουρκικού Στοιχήματος

Σε «πάγωμα» για μία εβδομάδα περίπου της τελευταίας φάσης του διαγωνισμού για τη διενέργεια του τουρκικού Στοιχήματος οδήγησε η ελληνοβρετανική… σύρραξη μεταξύ των υποψηφίων. Ηδη την περασμένη Παρασκευή, 15.8.2008, δύο από τους τρεις συμμετέχοντες στον διαγωνισμό και συγκεκριμένα η Ιnteltek και η Ladbrokes προσέφυγαν με ενστάσεις εναντίον αλλήλων, με αποτέλεσμα η διοργανώτρια αρχή της Τουρκίας, Sport Τoto, να αναβάλει για μία εβδομάδα περίπου την τελευταία φάση του διαγωνισμού, του ανοίγματος των οικονομικών προσφορών, η οποία χαρακτηρίζεται και η πιο κρίσιμη.

Σε «πάγωμα» για μία εβδομάδα περίπου της τελευταίας φάσης του διαγωνισμού για τη διενέργεια του τουρκικού Στοιχήματος οδήγησε η ελληνοβρετανική… σύρραξη μεταξύ των υποψηφίων.

Ηδη την περασμένη Παρασκευή, 15.8.2008, δύο από τους τρεις συμμετέχοντες στον διαγωνισμό και συγκεκριμένα η Ιnteltek και η Ladbrokes προσέφυγαν με ενστάσεις εναντίον αλλήλων, με αποτέλεσμα η διοργανώτρια αρχή της Τουρκίας, Sport Τoto, να αναβάλει για μία εβδομάδα περίπου την τελευταία φάση του διαγωνισμού, του ανοίγματος των οικονομικών προσφορών, η οποία χαρακτηρίζεται και η πιο κρίσιμη. Να σημειωθεί ότι η Ιnteltek, η σημερινή κάτοχος του δικαιώματος διενέργειας του τουρκικού Στοιχήματος, είναι κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν κατά 55% η τουρκική εταιρεία Τurkcell και κατά 45% η Ιntralot.

Από την άλλη πλευρά, η βρετανική Ladbrokes συμμετέχει μαζί με την, επίσης τουρκική, Εsas Ηolding, η οποία ανήκει στον τούρκο μεγαλοεπιχειρηματία κ. Αλί Σαμπαντσί.

Η τρίτη κοινοπραξία αφορά τη Lottomatica και τον Ομιλο Dogan Μedia Ηoldings. Η υποβολή των προσφορών των υποψηφίων έληξε στις 12 Αυγούστου. Ο εν λόγω διαγωνισμός θα κριθεί από το ύψος του ποσοστού επί των καθαρών εισπράξεων του Στοιχήματος, που θα αποδεχτεί ως αμοιβή της η υποψηφιότητα που θα επικρατήσει. Πάντως η Ιnteltek, όπως επισημαίνεται, θα προσπαθήσει να διατηρήσει πάσει θυσία την προνομιακή διενέργεια του τουρκικού Στοιχήματος σε αθλητικούς αγώνες. Θα πρέπει να υπενθυμιστεί ότι ως την κατακύρωση της εταιρείας που θα επικρατήσει στον διαγωνισμό, η Ιnteltek εισέπραττε το 11,3% των καθαρών πωλήσεων του Στοιχήματος.

Από την άλλη πλευρά, παράγοντες της εκεί αγοράς εκτιμούν ότι το 11,3% που εισπράττει σήμερα η Ιnteltek πρέπει να θεωρείται εξωπραγματικό μια που οι ίδιες εκτιμήσεις φέρουν τον ανταγωνισμό στη διεκδίκηση του Στοιχήματος να χαμηλώνει το ποσοστό γύρω στο 6%, μέγεθος επικίνδυνα χαμηλό αν συνυπολογίσει κανείς ότι τα σταθερά κόστη για το Στοίχημα σήμερα κυμαίνονται περίπου στο 4%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk