Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Κίνα σε αποθεματικά και εμπορικό πλεόνασμα

Σ ε ύψος-ρεκόρ έχουν φθάσει τα αποθεματικά σε συνάλλαγμα και χρυσό της Κίνας. Σύμφωνα με στοιχεία της CΙΑ, τα συνολικά αποθεματικά της χώρας του Σινικού Τείχους πριν από έναν περίπου χρόνο, συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2007, είχαν διαμορφωθεί στο ασύλληπτο ποσό των 1,03 τρισ. δολαρίων (701 δισ. ευρώ με την τρέχουσα ισοτιμία). Πιο κάτω βρίσκεται η Ιαπωνία με αποθεματικά 860 δισ. δολαρίων και στην τρίτη θέση η Ρωσία με αποθεματικά 310 δισ. δολαρίων. Η Ταϊβάν, η Νότια …

Σ ε ύψος-ρεκόρ έχουν φθάσει τα αποθεματικά σε συνάλλαγμα και χρυσό της Κίνας. Σύμφωνα με στοιχεία της CΙΑ, τα συνολικά αποθεματικά της χώρας του Σινικού Τείχους πριν από έναν περίπου χρόνο, συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2007, είχαν διαμορφωθεί στο ασύλληπτο ποσό των 1,03 τρισ. δολαρίων (701 δισ. ευρώ με την τρέχουσα ισοτιμία). Πιο κάτω βρίσκεται η Ιαπωνία με αποθεματικά 860 δισ. δολαρίων και στην τρίτη θέση η Ρωσία με αποθεματικά 310 δισ. δολαρίων.

Η Ταϊβάν, η Νότια Κορέα, η Ινδία, η Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ συμπληρώνουν την ισχυρή ομάδα των «ασιατικών τίγρεων», ενώ η Γαλλία είναι η δεύτερη ευρωπαϊκή παρουσία στις δέκα πρώτες χώρες του κόσμου, με αποθεματικά ύψους 100 δισ. δολαρίων. Τη δεκάδα συμπληρώνει η εκπρόσωπος της Νότιας Αμερικής, Βραζιλία, με 90 δισ. δολάρια. Η Κίνα παράλληλα κατέχει μία ακόμη πρωτιά, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της CΙΑ. Είναι πρωταθλήτρια στον κόσμο, και μάλιστα έναν χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, από πλευράς πλεονάσματος εμπορικού ισοζυγίου, το οποίο ανέρχεται σε 179,1 δισ. δολάρια (122 δισ. ευρώ).

Η Ιαπωνία, όπως και στην κατάταξη των αποθεματικών, ακολουθεί κατά πόδας στη δεύτερη θέση με πλεόνασμα εμπορικού ισοζυγίου 174,4 δισ. δολαρίων. Στην τρίτη θέση βρίσκεται μια οικονομικά ισχυρή ευρωπαϊκή χώρα, η Γερμανία, με πλεόνασμα εμπορικού ισοζυγίου 134,8 δισ. δολαρίων, ενώ η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία είναι πιο κάτω. Τη δεκάδα των χωρών με το μεγαλύτερο πλεόνασμα εμπορικού ισοζυγίου συμπληρώνουν η Νορβηγία, η Ελβετία, η Ολλανδία, το Κουβέιτ και η Σιγκαπούρη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk