Οι μέτοχοι της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου μοιράζονται το ποσοστό της Προοδευτικής

Σε συμφωνία με την Αlpha Βank προχώρησαν, όπως αναφέρουν πληροφορίες και όπως ήταν αναμενόμενο, οι μέτοχοι της εταιρείας Γέφυρα ΑΕ, δηλαδή ο γαλλικός οίκος Vinci, η Ελλάκτωρ (πρώην Ελληνική Τεχνοδομική) και η J&Ρ Αβαξ, οι οποίοι θα μοιραστούν το ποσοστό που κατείχε στο έργο της Γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου η Προοδευτική. Ως γνωστόν, η τελευταία, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, είχε μεταβιβάσει από τον περασμένο Φεβρουάριο το ποσοστό που κατείχε στο …

Οι μέτοχοι της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου μοιράζονται το ποσοστό της Προοδευτικής | tovima.gr

Σε συμφωνία με την Αlpha Βank προχώρησαν, όπως αναφέρουν πληροφορίες και όπως ήταν αναμενόμενο, οι μέτοχοι της εταιρείας Γέφυρα ΑΕ, δηλαδή ο γαλλικός οίκος Vinci, η Ελλάκτωρ (πρώην Ελληνική Τεχνοδομική) και η J&Ρ Αβαξ, οι οποίοι θα μοιραστούν το ποσοστό που κατείχε στο έργο της Γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου η Προοδευτική. Ως γνωστόν, η τελευταία, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, είχε μεταβιβάσει από τον περασμένο Φεβρουάριο το ποσοστό που κατείχε στο έργο της Γέφυρας, ήτοι 7,74%, στην τράπεζα έτσι ώστε να ξεπληρώσει τις οφειλές της προς αυτήν, ύψους 15 εκατ. ευρώ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία, η οποία ενδέχεται να γίνει μέσα στον Ιούλιο, ο γαλλικός οίκος Vinci θα ελέγχει το 57,4%, η Ελλάκτωρ το 22,1% και η J&Ρ Αβαξ το 20,5%. Υπενθυμίζεται ότι η Προοδευτική είχε αναγκαστεί, λόγω της έλλειψης οικονομικής ρευστότητας, να υπογράψει προσύμφωνο με την Αlpha Βank για την πώληση του 6% του έργου, καθώς και του δικαιώματος επαναγοράς του 1,74% αντί 21,5 εκατ. ευρώ, ενώ μετά από μήνες διαπραγματεύσεων, όπως όλοι περίμεναν, η τράπεζα φαίνεται ότι κατέληξε σε συμφωνία με τους τρεις βασικούς μετόχους της Γέφυρας. Αν και το τίμημα της συμφωνίας μεταξύ των τριών μετόχων και της τράπεζας δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, στην αγορά έχουν κυκλοφορήσει πληροφορίες που αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να απέχει πολύ από αυτό που είχε δώσει η Αlpha Βank στην Προοδευτική.

Μπορεί η εταιρεία να έχασε ένα έργο από το οποίο είχε έσοδα, με αυτή τη συμφωνία όμως θα μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της προς την τράπεζα, ενώ αυτή την περίοδο η διοίκηση της Προοδευτικής προσπαθεί να βρει έναν στρατηγικό επενδυτή για να εισέλθει στο μετοχικό της κεφάλαιο έτσι ώστε να επιβιώσει και να συνεχίσει την κατασκευαστική δραστηριότητά της.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk