Ο ΚΟΣΜΟΣ/ ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο πρόσφατος χειρισμός των φημών για την υγεία του Στίβεν Τζομπς δεν εξέπληξε όσους γνωρίζουν ότι η Αpple δεν είναι γενναιόδωρη στις αποκαλύψεις της προς τα μέσα ενημέρωσης. Πόσο μάλλον για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όσο η υγεία του διευθύνοντος συμβούλου της. Οτι ο Τζομπς είχε χειρουργηθεί πριν από μερικά χρόνια για την αφαίρεση όγκου από το πάγκρεας είναι γνωστό. Οπως γνωστή είναι η δήλωσή του ότι έχει θεραπευτεί, αφού η (σπάνια) μορφή της νόσου ήταν τέτοια που επιτρέπει μια αισιόδοξη πρόβλεψη.

ΣΤΙΒΕΝ ΤΖΟΜΠΣ
Ο πρόσφατος χειρισμός των φημών για την υγεία του Στίβεν Τζομπς δεν εξέπληξε όσους γνωρίζουν ότι η Αpple δεν είναι γενναιόδωρη στις αποκαλύψεις της προς τα μέσα ενημέρωσης. Πόσο μάλλον για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όσο η υγεία του διευθύνοντος συμβούλου της. Οτι ο Τζομπς είχε χειρουργηθεί πριν από μερικά χρόνια για την αφαίρεση όγκου από το πάγκρεας είναι γνωστό. Οπως γνωστή είναι η δήλωσή του ότι έχει θεραπευτεί, αφού η (σπάνια) μορφή της νόσου ήταν τέτοια που επιτρέπει μια αισιόδοξη πρόβλεψη. Η πρόσφατη αδυναμία του, όμως, σε συνδυασμό με το άσχημο χρώμα του φούντωσαν τις φήμες ότι ο καρκίνος ξαναχτύπησε, πράγμα που ανάγκασε την εταιρεία να διευκρινίσει ότι η κακή του όψη οφείλεται σε κάποια μόλυνση που ευτυχώς αντιμετωπίζεται. Είναι πάντως φυσικό να δημιουργείται αναταραχή στην Αpple κάθε φορά που συμβαίνει κάτι με τον Τζομπς, ο οποίος έχει αποδείξει ότι είναι αναντικατάστατος.

ΡΟΜΠΕΡΤ ΝΤΑΝΤΛΕΪ

Τα πρόσφατα εξαιρετικά αποτελέσματα της ΒΡ επισκιάστηκαν από τις περιπέτειες της εταιρείας πετρελαίου στη Ρωσία. Ως γνωστόν, η ΒΡ έχει συστήσει επί ρωσικού εδάφους μια μεικτή εταιρεία με την επωνυμία ΤΝΚ-ΒΡ, που είναι σήμερα η τρίτη σε μέγεθος στη χώρα από πλευράς παραγόμενης ποσότητας πετρελαίου. Φαίνεται όμως ότι η ρωσική πλευρά χώνεται στα πόδια του αμερικανού διευθύνοντος συμβούλου Ρόμπερτ Ντάντλεϊ, τον οποίο κατηγορεί ότι νοιάζεται περισσότερο για τα συμφέροντα της ΒΡ και λιγότερο για τα δικά της. Η αλήθεια βρίσκεται, ως συνήθως, κάπου στη μέση, αλλά ο Ντάντλεϊ εγκατέλειψε την περασμένη εβδομάδα το ρωσικό έδαφος και βρίσκεται κάπου στην Κεντρική Ευρώπη, απ΄ όπου θα συνεχίσει να διοικεί την εταιρεία. Για πόσο καιρό, όμως, αφού ο διευθύνων σύμβουλος της ΒΡ Τόνι Χέιγουορντ απειλεί τους Ρώσους με σπάσιμο της συμφωνίας συνεργασίας… Οι εξελίξεις προμηνύονται ενδιαφέρουσες.

ΠΑΤΡΙΚ ΣΕΣΚΟ

Σε αναζήτηση νέου διευθύνοντος συμβούλου βρίσκεται ο όμιλος της Unilever μετά την απόφαση του σημερινού κατόχου της θέσης Πατρίκ Σεσκό να αποχωρήσει τον Μάιο του 2009. Ηδη η εταιρεία ανέθεσε στους «κυνηγούς κεφαλών» της Εgon Ζehnder να βρουν τον αντικαταστάτη του από την αγορά, αν και η Unilever επιλέγει συνήθως πρόσωπα από το υπάρχον δυναμικό της. Γι΄ αυτό εξάλλου τρέφουν σοβαρές ελπίδες τέσσερα ανώτερα στελέχη της εταιρείας που, όπως γράφουν οι «Sunday Τimes», προηγούνται στην κούρσα της διαδοχής. Αυτοί είναι οι Αμερικανοί Τζιμ Λόρενς (finance director) και Μάικ Πολκ (επικεφαλής των δραστηριοτήτων του ομίλου στη Βόρεια Αμερική) και οι Ινδοί Χαρίς Μανγουάνι (πρόεδρος της Ηindustan Unilever) και Βίντι Πάνγκα (επικεφαλής του κλάδου τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής). Ας σημειωθεί ότι η Unilever δεν έχει ακόμη κατακτήσει επαρκώς την ινδική αγορά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk