Ο ΚΟΣΜΟΣ/ΠΡΟΣΩΠΑ

Για το γεροντικό πείσμα έχουν γραφτεί πολλά. Στην περίπτωση του υπερήλικου μεγαλοεπενδυτή Καρλ Αϊκαν το πείσμα και η επιμονή του- που δεν είναι πάντα οι καλύτεροι σύμβουλοι- τον οδηγούν σε αποφάσεις από τις οποίες βγαίνει συνήθως κερδισμένος. Οπως συνέβη με τη Υahoo! Είναι γνωστό ότι ο Αϊκαν πίεζε εδώ και μήνες για να αποκτήσει τρεις θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, αφού του ανήκει περίπου το 5% των μετοχών της. Δεδομένης της προσπάθειας της Μicrosoft να την εξαγοράσει, ο Τζέρι Γιανγκ της Υahoo! και οι περί αυτόν δεν ήθελαν τον Αϊκαν μέσα στα πόδια τους καθώς η ιστορία δεν έχει λήξει ακόμη.

ΚΑΡΛ ΑΪΚΑΝ
Για το γεροντικό πείσμα έχουν γραφτεί πολλά. Στην περίπτωση του υπερήλικου μεγαλοεπενδυτή Καρλ Αϊκαν το πείσμα και η επιμονή του- που δεν είναι πάντα οι καλύτεροι σύμβουλοι- τον οδηγούν σε αποφάσεις από τις οποίες βγαίνει συνήθως κερδισμένος. Οπως συνέβη με τη Υahoo! Είναι γνωστό ότι ο Αϊκαν πίεζε εδώ και μήνες για να αποκτήσει τρεις θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, αφού του ανήκει περίπου το 5% των μετοχών της. Δεδομένης της προσπάθειας της Μicrosoft να την εξαγοράσει, ο Τζέρι Γιανγκ της Υahoo! και οι περί αυτόν δεν ήθελαν τον Αϊκαν μέσα στα πόδια τους καθώς η ιστορία δεν έχει λήξει ακόμη. Αναγκάστηκαν όμως να υποχωρήσουν για να αποφύγουν μια γενικότερη ρήξη στη γενική συνέλευση της 1ης Αυγούστου και έτσι την περασμένη εβδομάδα συμβιβάστηκαν μαζί του. Οι εξελίξεις προμηνύονται ενδιαφέρουσες.

ΛΙΝΤΑ ΚΟΥΚ

Οι γυναίκες έχουν καταφέρει τα πάντα, εκτός από το να κατακτήσουν την κορυφή σε μία από τις λεγόμενες Επτά Αδελφές. Ισως αυτό γίνει πραγματικότητα τους επόμενους μήνες αν επιλεγεί η Λίντα Κουκ για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Shell. Η θητεία του σημερινού κατόχου αυτής της θέσης Γερούν φαν ντερ Φερ ολοκληρώνεται σε έναν χρόνο και το διοικητικό συμβούλιο θα επιλέξει μέσα από τα σημερινά ανώτερα στελέχη της εταιρείας, σύμφωνα με την πάγια παράδοση της Shell που αποθαρρύνει μεταγραφές από άλλες εταιρείες. Η κυρία Κουκ, αμερικανικής καταγωγής, είναι σήμερα επικεφαλής του κλάδου αερίου και ενέργειας και βασικός της αντίπαλος θα είναι, σύμφωνα με τους «Financial Τimes», ο Βρετανός Μάλκολμ Μπράιντεντ, επικεφαλής του κλάδου εξόρυξης και παραγωγής. Αν η κυρία Κουκ τα καταφέρει, θα γίνει η πρώτη γυναίκα επικεφαλής εταιρείας που βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα παγκοσμίως από πλευράς κεφαλαιουχικής αξίας.

ΤΟΜΑΣ ΜΙΡΟΒ

Οι σημερινές δυσμενείς οικονομικές συνθήκες καθιστούν ακόμη πιο αναγκαίο τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη (ΕΒRD). Αυτό τουλάχιστον πιστεύει ο νέος της πρόεδρος, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Τόμας Μίροβ, ο οποίος διαδέχθηκε τον Γάλλο Ζαν Λεμιέρ στις αρχές αυτού του μήνα. Ο πληθωρισμός σαρώνει στις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η τράπεζα και, όπως λέει ο κ. Μίροβ, οι χρηματοδοτήσεις της ΕΒRD αποκτούν ιδιαίτερη σημασία σήμερα που η κρίση του πιστωτικού συστήματος πλήττει όλες τις αγορές. Σε λίγους μήνες η τράπεζα, για την οποία εκφράζονται πάντως επιφυλάξεις ως προς το νόημα της ύπαρξής της, πρόκειται να αποφασίσει αν θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της και πέρα από τις χώρες του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού, όπως στην Τουρκία- εξέλιξη που ο κ. Μίροβ θεωρεί δεδομένη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk