Κεφάλαια ύψους 2,9 εκατ. ευρώ απορρόφησε το νέο κέντρο θαλασσοθεραπείας (SΡΑ) στον Αρίονα Αστέρα Βουλιαγμένης, το οποίο παρουσίασαν χθες οι επικεφαλής της διαχειρίστριας Starwood και της ιδιοκτήτριας Εθνικής Τράπεζας. Παράλληλα όμως βρίσκεται σε εξέλιξη επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 50 εκατ. ευρώ, το οποίο θα υλοποιηθεί κατά το 2008. Οπως είναι γνωστό, η διαχείριση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα ανατέθηκε από τον Ιούλιο του 2006 στην ξενοδοχειακή αλυσίδα Starwood.

Την υλοποίηση του προγράμματος έχει αναλάβει ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ιδιοκτήτριας εταιρείας κ. Πολυχρόνης Γριβέας, με στόχο τα επόμενα τρία χρόνια να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση των υποδομών αλλά και η ανακαίνιση ήδη υπαρχουσών. Στο πλαίσιο αυτό:

▅ Το νέο υψηλών προδιαγραφών κέντρο SΡΑ, το οποίο βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Αρίων, άρχισε ήδη να λειτουργεί. Ενώ ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 3,3 εκατ. ευρώ, τελικώς το έργο oλοκληρώθηκε με 2,9 εκατ. ευρώ.

▅ Τον προσεχή Σεπτέμβριο προβλέπεται να ξεκινήσει πρόγραμμα ανακαίνισης για τις 75 καμπάνες-μπάνγκαλοους του συγκροτήματος. Στο πλαίσιο της ανακαίνισης, πολλές από αυτές πρόκειται να αποκτήσουν ιδιωτικές πισίνες, ενώ κάποιες ίσως «συγχωνευθούν» για να μετατραπούν σε σουίτες. Οι έξι πρώτες καμπάνες, που χτίζονται πιλοτικά από δύο κατασκευαστικές εταιρείες, θα είναι έτοιμες τον επόμενο μήνα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας, ο εκσυγχρονισμός των μπάνγκαλοους θα απαιτήσει κεφάλαια της τάξεως των 14 εκατ. ευρώ. ▅ Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην καθιέρωση του Αστέρα ως συνεδριακού προορισμού με τη δημιουργία νέων υποδομών. Με χρονικό ορίζοντα τη λειτουργία του από τα τέλη του 2009- λαμβάνοντας υπόψη σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και τις αναγκαίες εγκρίσεις- θα τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο επέκτασης του κέντρου ως και 3.000 τ.μ.

▅ Μεγάλο μέρος του επενδυτικού προγράμματος αφορά την εκτενή ανακαίνιση του ξενοδοχείου Αφροδίτη ώστε να μετατραπεί σε W Αphrodite, που είναι και το πολυτελέστερο brand της Starwood. Η μονάδα εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει εντός του δευτέρου εξαμήνου του 2008 και ο εκσυγχρονισμός της θα απαιτήσει κεφάλαια της τάξεως των 25 εκατ. ευρώ.

Το σύνολο των επενδύσεων του Αστέρα θα χρηματοδοτηθεί από την Εθνική Τράπεζα και το ύψος του αναμένεται να προσεγγίσει τα 50 εκατ. ευρώ. Από την πλευρά της η διαχειρίστρια Starwood θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες καθ΄ όλη τη διάρκεια των εργασιών ανακαίνισης και κατασκευών τα επόμενα χρόνια. Αν και λεπτομέρειες της σύμβασης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, έχει ανακοινωθεί ότι η διάρκειά της είναι 15ετής, προβλέπει μια μικρή πάγια αμοιβή για τον ανάδοχο, ενώ τα υπόλοιπα κέρδη θα επιτυγχάνονται ανάλογα με τις αποδόσεις του συγκροτήματος, οι οποίες έχουν τη μορφή κινήτρου.