Μη συγκρίσιμες οι μεταβολές αερίου-πετρελαίου

Δεν είναι συγκρίσιμες από τον Μάιο ως τον Σεπτέμβριο οι ποσοστιαίες μεταβολές στις τιμές του φυσικού αερίου και του πετρελαίου θέρμανσης. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες η Γενική Γραμματεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για τα δύο καύσιμα, η αύξηση στην τιμή του ενός δεν μπορεί να παραβληθεί με εκείνη του άλλου, αφού το συγκεκριμένο διάστημα διακόπτεται η περίοδος πώλησης πετρελαίου θέρμανσης, με αποτέλεσμα να μην αποτυπώνεται η μεταβολή της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στον μηνιαίο δείκτη τιμών.

Μη συγκρίσιμες  οι μεταβολές  αερίου-πετρελαίου | tovima.gr

Δεν είναι συγκρίσιμες από τον Μάιο ως τον Σεπτέμβριο οι ποσοστιαίες μεταβολές στις τιμές του φυσικού αερίου και του πετρελαίου θέρμανσης.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες η Γενική Γραμματεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για τα δύο καύσιμα, η αύξηση στην τιμή του ενός δεν μπορεί να παραβληθεί με εκείνη του άλλου, αφού το συγκεκριμένο διάστημα διακόπτεται η περίοδος πώλησης πετρελαίου θέρμανσης, με αποτέλεσμα να μην αποτυπώνεται η μεταβολή της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στον μηνιαίο δείκτη τιμών.

Οι απαραίτητες διευκρινίσεις δόθηκαν από τη Στατιστική Υπηρεσία λόγω της σύγχυσης που επεκράτησε όταν ανακοινώθηκε ο πληθωρισμός Ιουνίου. Στα επί μέρους στοιχεία υπήρχε η καταγραφή για αύξηση 32% στο πετρέλαιο και 53% στο φυσικό αέριο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk