Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Πορεία ανεξάρτητη από το διεθνές κλίμα ακολούθησε το Χρηματιστήριο Αθηνών κερδίζοντας έδαφος, όταν οι ευρωπαϊκές αγορές δοκιμάζονταν από αλλεπάλληλες εναλλαγές τάσεων και έντονη μεταβλητότητα. Ανεπηρέαστος από το πτωτικό ξεκίνημα των ευρωπαϊκών δεικτών, ο εγχώριος δείκτης άνοιξε με θετικές διαθέσεις και μάλιστα ενίσχυσε την ανοδική του δυναμική στην εξέλιξη της συνεδρίασης σε μια σταθερά πλαγιοανοδική πορεία η οποία κορυφώθηκε στη λήξη. Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης κατέγραψε το χαμηλό της ημέρας στις 3.

Πορεία ανεξάρτητη από το διεθνές κλίμα ακολούθησε το Χρηματιστήριο Αθηνών κερδίζοντας έδαφος, όταν οι ευρωπαϊκές αγορές δοκιμάζονταν από αλλεπάλληλες εναλλαγές τάσεων και έντονη μεταβλητότητα.

Ανεπηρέαστος από το πτωτικό ξεκίνημα των ευρωπαϊκών δεικτών, ο εγχώριος δείκτης άνοιξε με θετικές διαθέσεις και μάλιστα ενίσχυσε την ανοδική του δυναμική στην εξέλιξη της συνεδρίασης σε μια σταθερά πλαγιοανοδική πορεία η οποία κορυφώθηκε στη λήξη.

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης κατέγραψε το χαμηλό της ημέρας στις 3.301 μονάδες στο πρώτο λεπτό της συνεδρίασης, χωρίς να χάσει το θετικό του πρόσημο. Αφού παρέμεινε σταθερά υψηλότερα των 3.310 μονάδων, ο γενικός δείκτης επιτάχυνε την ανοδική του δυναμική στο τέλος, όπου ωθήθηκε στο υψηλό των 3.365 μονάδων με άνοδο 2,02%, προτού κλείσει στις 3.355,05 μονάδες με κέρδη 1,73%, ενώ την ίδια χρονική στιγμή τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια περνούσαν εκ νέου σε αρνητικό έδαφος μετά το αρνητικό ξεκίνημα των δεικτών της Wall Street.

Οι υπεραποδόσεις αρκετών blue chips επέτρεψαν στον δείκτη FΤSΕ20 να σημειώσει τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των βασικών δεικτών της αγοράς, καθώς ενισχύθηκε κατά 2,08%.

Σε ανάλογη τροχιά αλλά με πιο ήπιους ρυθμούς κινήθηκε η μεσαία κεφαλαιοποίηση, ο δείκτης της οποίας διένυσε σε θετικό έδαφος το σύνολο της συνεδρίασης και έκλεισε κατά 0,59% υψηλότερα. Αντιθέτως, η επιφυλακτικότητα που επικράτησε στη μικρή κεφαλαιοποίηση υποχρέωσε τον δείκτη FΤSΕ80 να περάσει σε αρνητικό πρόσημο από το πρώτο μέρος της συνεδρίασης και να επανέλθει σε θετική τροχιά μόλις στο τελευταίο ημίωρο για να κλείσει με οριακή άνοδο 0,16%.

Η ανάκαμψη του δείκτη FΤSΕ80 ενίσχυσε σημαντικά τον αριθμό των ανοδικών μετοχών και η τελική εικόνα της αγοράς διαμορφώθηκε με 133 ανοδικές, 68 καθοδικές και 129 αμετάβλητες μετοχές, εκ των οποίων όμως στις 71 δεν έγινε καμία συναλλαγή.

Σε αμιγή, συγκρίσιμα μεγέθη ο τζίρος παρέμεινε στον μέσον όρο των τελευταίων συνεδριάσεων και διαμορφώθηκε στα 145 εκατ. ευρώ. Συγκριτικά αυξημένες οι συναλλαγές σε πακέτα, που ανήλθαν στα 57,4 εκατ. ευρώ, με σημαντικότερα εκείνα που αφορούσαν στους τίτλους των Εθνική Τράπεζα, ΔΕΗ, Τράπεζα Πειραιώς, ΕFG Εurobank, Μarfin ΙG, ΟΠΑΠ και Τιτάν.

Μετοχές
Εθνική Τράπεζα: Η ζήτηση για τη μετοχή εκτοξεύτηκε στο τελευταίο ημίωρο, όπου ωθήθηκε στο υψηλό των 30,74 ευρώ προτού κλείσει στα 30,40 ευρώ, με άνοδο 1,33%.

ΟΤΕ: Ο τίτλος εμφάνισε αξιόλογη απόδοση σχετικά ενωρίς και τερμάτισε κοντά στο υψηλό της ημέρας στα 13,60 ευρώ, με άνοδο 2,56%.

Μυτιληναίος: Επιταχύνοντας την ανοδική του δυναμική, ο τίτλος τερμάτισε στο υψηλό της ημέρας στα 8,24 ευρώ με κέρδη 4,30%.

Ιntralot: Αφού προηγήθηκαν πέντε πτωτικές στις τελευταίες έξι συνεδριάσεις, η μετοχή αντέδρασε έντονα και έκλεισε κοντά στο υψηλό της ημέρας στα 9,14 ευρώ με σημαντική άνοδο 5,06%.

Coca-Cola: Από ακραίες διακυμάνσεις συνοδεύτηκε η επάνοδος της μετοχής στο ταμπλό, καθώς η εντυπωσιακή απόδοση του 15% στο άνοιγμα των 19,58 ευρώ εκλογικεύτηκε στη συνέχεια, όπου ο κύριος όγκος των συναλλαγών έγινε γύρω από την περιοχή των 17,40 ευρώ και το κλείσιμο διαμορφώθηκε στα 17,36 ευρώ που αντιστοιχούν σε άνοδο 2%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk