Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Πτώση για έβδομη συνεχή συνεδρίαση είχε χθες το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο δεν κατάφερε για μία ακόμη φορά να αντιδράσει παρά την άνοδο των μεγαλυτέρων ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών. Η εικόνα στην αγορά θύμιζε τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, αφού οι περισσότεροι τίτλοι έκλεισαν με κέρδη, ωστόσο η υποχώρηση ορισμένων δεικτοβαρών μετοχών οδήγησε σε χαμηλότερα επίπεδα τον γενικό δείκτη, ο οποίος έχασε το «κάστρο» των 3.700 μονάδων. Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έκλεισε στις 3.

Πτώση για έβδομη συνεχή συνεδρίαση είχε χθες το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο δεν κατάφερε για μία ακόμη φορά να αντιδράσει παρά την άνοδο των μεγαλυτέρων ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών. Η εικόνα στην αγορά θύμιζε τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, αφού οι περισσότεροι τίτλοι έκλεισαν με κέρδη, ωστόσο η υποχώρηση ορισμένων δεικτοβαρών μετοχών οδήγησε σε χαμηλότερα επίπεδα τον γενικό δείκτη, ο οποίος έχασε το «κάστρο» των 3.700 μονάδων.

Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έκλεισε στις 3.699 μονάδες, χάνοντας 1,08%, ωστόσο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης παρουσίασε σημαντική διακύμανση που έφτασε το 2,50%. Ανοιξε με πτώση στις 3.715 μονάδες, κατάφερε να περάσει σε θετικό έδαφος λίγο μετά τις 11 πραγματοποιώντας υψηλό στις 3.745 μονάδες, για να ακολουθήσουν ωστόσο σημαντικές ρευστοποιήσεις σε ορισμένες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, που τον οδήγησαν ως και τις 3.654 μονάδες.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ, ο γενικός δείκτης είχε να υποχωρήσει επί επτά συνεχείς συνεδριάσεις από το τέλος του 2002, ωστόσο τότε οι συνολικές απώλειες είχαν φτάσει το 4,10% ενώ τώρα ανέρχονται σε 10,28%. Οπως επισημαίνουν χρηματιστηριακά γραφεία η ελληνική αγορά είναι ρηχή, με αποτέλεσμα να γίνεται έρμαιο των διαθέσεων των ξένων θεσμικών χαρτοφυλακίων που αποφασίζουν να μειώσουν τις θέσεις τους.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, από τους 285 τίτλους που έκαναν πράξεις οι 120 ενισχύθηκαν, 95 υποχώρησαν, ενώ 70 παρέμειναν αμετάβλητοι. Ο ημερήσιος τζίρος έφτασε τα 417,4 εκατ. ευρώ. Από τους επιμέρους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες ο FΤSΕ-20 της υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,54%, ο Μid Cap της μεσαίας είχε άνοδο 0,57%, ενώ ο Small Cap της μικρής είχε πτώση 0,47%.

Αρκετοί ήταν οι κλάδοι που χθες είχαν κέρδη. Στις πρώτες θέσεις των κερδισμένων βρέθηκαν οι πρώτες ύλες, η υγεία, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι χρηματοοικονομικές εταιρείες, το εμπόριο και οι τράπεζες. Στον αντίποδα τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση παρουσίασαν τα τρόφιμα, τα ταξίδια, οι επιχειρήσεις κοινής ωφελείας και οι πετρελαϊκές εταιρείες.

Μετοχές
ΟΠΑΠ: Σημαντική πτώση που έφτασε το 7,41% είχε η μετοχή του οργανισμού τυχερών παιχνιδιών, κλείνοντας στα 22,74 ευρώ. Ο τίτλος πραγματοποίησε χαμηλό στα 22,46 ευρώ και δεν κατάφερε σε κανένα σημείο της συνεδρίασης να αντιδράσει.

ΔΕΗ: Εξι συνεχείς πτωτικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε η μετοχή της μεγαλύτερης ενεργειακής εταιρείας της χώρας, η οποία έχασε χθες 5,68%, κλείνοντας στα 21,60 ευρώ.

ΜΙG: Με άνοδο 1,42% έκλεισε η μετοχή, η οποία παρά το αρνητικό κλίμα των τελευταίων ημερών έχει σταθεί στο ύψος της. Χθες πραγματοποίησε υψηλό στα 5,88 ευρώ για να κλείσει τελικά στα 5,72 ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών ξεπέρασε τα 2,13 εκατ. κομμάτια.

Τράπεζα Πειραιώς: Καλή ήταν η μέρα για την τραπεζική μετοχή, η οποία ενισχύθηκε κατά 2,5% στα 18,96 ευρώ. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ξεπέρασε τα 19 ευρώ, ενώ πραγματοποίησε χαμηλό ημέρας στα 18,50 ευρώ.

Geniki Βank: Κέρδη που ξεπέρασαν το 4% σημείωσε ο τραπεζικός τίτλος, κλείνοντας στο υψηλό ημέρας των 3,90 ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk