Η ρήξη στο απεργιακό μέτωπο

Το πρώτο κρούσμα διάσπασης του απεργιακού μετώπου προήλθε την περασμένη Τετάρτη από τη ΔΑΚΕ Τεχνικών ΟΛΠ. Η διοίκησή της με επιστολή της ζητούσε από τη διοίκηση της ΟΜΥΛΕ να επανεξετάσει τη στάση της και να λάβει απόφαση για αναστολή των κινητοποιήσεων, έστω και προσωρινά, για τον μήνα Αύγουστο. Η ΔΑΚΕ Τεχνικών ΟΛΠ ανέφερε στην επιστολή της ότι η πλειονότητα των εργαζομένων βρίσκεται ήδη σε οικτρή οικονομική κατάσταση, η οποία επιτείνεται καθ΄ ότι τον Αύγουστο λόγω των αδειών θα μειωθεί δραστικά ο αριθμός των εργαζομένων.

Το πρώτο κρούσμα διάσπασης του απεργιακού μετώπου προήλθε την περασμένη Τετάρτη από τη ΔΑΚΕ Τεχνικών ΟΛΠ.

Η διοίκησή της με επιστολή της ζητούσε από τη διοίκηση της ΟΜΥΛΕ να επανεξετάσει τη στάση της και να λάβει απόφαση για αναστολή των κινητοποιήσεων, έστω και προσωρινά, για τον μήνα Αύγουστο.

Η ΔΑΚΕ Τεχνικών ΟΛΠ ανέφερε στην επιστολή της ότι η πλειονότητα των εργαζομένων βρίσκεται ήδη σε οικτρή οικονομική κατάσταση, η οποία επιτείνεται καθ΄ ότι τον Αύγουστο λόγω των αδειών θα μειωθεί δραστικά ο αριθμός των εργαζομένων.

Η απάντηση στο θέμα που έθεσε η παραπάνω συνδικαλιστική οργάνωση από μέλη της διοίκησης της ΟΜΥΛΕ ήταν ότι… δεν υπάρχει ΔΑΚΕ Τεχνικών ΟΛΠ και ως εκ τούτου οι επιστολές που στέλνει είναι άνευ αξίας.

Εν τέλει αποδείχθηκε ότι επιστολή όντως υπήρξε προς τη διοίκηση της ΟΜΥΛΕ, η οποία ωστόσο στο συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης δεν ασχολήθηκε καν με την εμφάνισή της, δεδομένου ότι κατά τη γνώμη της δεν υπάρχει ΔΑΚΕ Τεχνικών και αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση των κινητοποιήσεων κατά τον μήνα Αύγουστο. Το πλέον αξιοσημείωτο είναι ότι η απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων ήταν ομόφωνη, γεγονός που υποδηλώνει ότι ούτε ο κομιστής του αιτήματος θέλησε να υποστηρίξει την εν λόγω επιστολή και αυτό διότι, όπως λέχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της ΟΜΥΛΕ, η μόνη ΔΑΚΕ που υπάρχει στο λιμάνι είναι αυτή που εκπροσωπείται στη διοίκηση της Ομοσπονδίας, με συνέπεια να βρισκόμαστε, πέραν όλων των άλλων, και ένα βήμα πριν από τη διάσπαση της ΔΑΚΕ στον ΟΛΠ.

Παραδόξως όμως η ΔΑΚΕ Τεχνικών ΟΛΠ που δεν υπάρχει διαθέτει πρόεδρο, τον κ. Παναγιώτη Καλογερόγιαννη, ο οποίος εμφανίστηκε και δήλωσε ότι θα ξεκινήσει άμεσα εκστρατεία ενημέρωσης των εργαζομένων για τη στάση που θα ακολουθήσει από τώρα και στο εξής το σωματείο αλλά και για τους λόγους που επιβάλλουν την αλλαγή πλεύσης εκ μέρους του σωματείου.

Οπως δήλωσε στο «Βήμα» ο κ. Καλογερόγιαννης, δεν τον απασχολεί καθόλου και ούτε προτίθεται να επιλέξει ποιους από τους εργαζομένους θα ενημερώσει.

«Δεν με ενδιαφέρει αν είναι άσπροι, μπλε, κόκκινοι, πράσινοι. Αυτό που θέλω να τους πω είναι ότι δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε μόνοι εμείς το κόστος των κινητοποιήσεων απαξιώνοντας συνάμα τον Οργανισμό μέσα στον οποίο έχουμε ζήσει όλη τη ζωή μας, φτιάχνοντας με τη στάση μας λιμάνια εκεί όπου δεν υπήρχαν».

Ο κ. Καλογερόγιαννης επισημαίνει εξάλλου ότι δεν πρόκειται να δεχθεί τον διαχωρισμό των εργαζομένων σε παλιούς και νέους αναφορικά με τα μισθολόγιά τους και προειδοποιεί το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και τη διοίκηση του ΟΛΠ να μην προχωρήσει στην εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου γιατί θα υπάρξουν συνέπειες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk