Η Γερμανία στερείται την ελίτ της

Ε πιλέγουν κατά προτίμηση την Ελβετία, τις ΗΠΑ και την… Αυστρία. Ποιο είναι το προφίλ τους; Στην πλειονότητά τους πρόκειται για νέους και άνδρες, συχνά έγγαμους, γενικά χωρίς παιδιά. Και κυρίως, πολλοί από αυτούς «ανήκουν στην αφρόκρεμά μας», λέει με λύπη ο γενικός γραμματέας του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας, Ουάλτερ Οτρεμπα. «Αυτοί» είναι οι Γερμανοί που επιλέγουν να ξενιτευτούν και για τους οποίους έκανε μια ειδική έρευνα το ελβετικό ινστιτούτο Ρrognos, για λογαριασμό του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας.

Η Γερμανία στερείται την ελίτ της | tovima.gr

Ε πιλέγουν κατά προτίμηση την Ελβετία, τις ΗΠΑ και την… Αυστρία.

Ποιο είναι το προφίλ τους; Στην πλειονότητά τους πρόκειται για νέους και άνδρες, συχνά έγγαμους, γενικά χωρίς παιδιά. Και κυρίως, πολλοί από αυτούς «ανήκουν στην αφρόκρεμά μας», λέει με λύπη ο γενικός γραμματέας του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας, Ουάλτερ Οτρεμπα.

«Αυτοί» είναι οι Γερμανοί που επιλέγουν να ξενιτευτούν και για τους οποίους έκανε μια ειδική έρευνα το ελβετικό ινστιτούτο Ρrognos, για λογαριασμό του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας. Το 2007 ήταν κάπου 165.000 αυτοί που έφυγαν από τη χώρα, σύμφωνα με το εθνικό γραφείο στατιστικών- δηλαδή κάπου 50% περισσότεροι απ΄ όσους είχαν φύγει το 2001. Τη στιγμή που η γερμανική οικονομία απειλείται με όλο και μεγαλύτερη έλλειψη εργατικών χεριών υψηλής ειδίκευσης, το Βερολίνο αρχίζει να ανησυχεί για αυτή την απώλεια εγκεφάλων του: με τη μελέτη που ανέθεσε το ινστιτούτο Ρrognos, η κυβέρνηση προσπαθεί να μάθει περισσότερα για τα κίνητρα των ανθρώπων που φεύγουν. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε Γερμανούς που βρίσκονται στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων το 84% έχει κάνει ανώτερες σπουδές.

«Οι επαγγελματικές ευκαιρίες, που είναι ιδιαίτερα ελκυστικές στο εξωτερικό, αντιπροσωπεύουν το κύριο κίνητρο για τη μετανάστευση των ειδικευμένων μισθωτών και των ηγετικών στελεχών» γράφουν οι συγγραφείς της έκθεσης. Ετσι, το 68% των ανθρώπων που ερωτώνται για τα κίνητρά τους, εξηγεί ότι αυτό που ήθελε είναι, κυρίως, να κερδίσει καλύτερο μισθό. Κατά δεύτερον, πάνω από το ένα τρίτο μεταξύ τους, δηλαδή το 38%, αναφέρει ως κίνητρο το βάρος των φόρων και της φορολογίας στη Γερμανία. Είναι ένα στοιχείο που ασφαλώς δεν θα παραλείψει να χρησιμοποιήσει ο υπουργός Οικονομίας Μίκαελ Γκλος (CSU), ο οποίος υποστηρίζει τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των πολύ υψηλών εισοδημάτων.

Για τον γενικό γραμματέα, κ. Οτρεμπα, είναι επείγον να ληφθούν υπόψη όλα αυτά τα κίνητρα. Οι ελλείψεις σε εργατικά χέρια είναι, άλλωστε, ήδη αισθητές σε πολλούς κλάδους και η κατάσταση «θα επιδεινωθεί, αν λάβουμε υπόψη και τη δημογραφική εξέλιξη», είπε κατά την παρουσίαση της έκθεσης στις 24 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, ως το 2013 οι ελλείψεις σε διπλωματούχους ανώτερων σχολών θα έχουν φθάσει, κατά τις εκτιμήσεις, σε περίπου 330.000 θέσεις.

Το εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο (DΙΗΚ) λέει ότι υπάρχουν ελλείψεις ειδικευμένων μισθωτών που ξεπερνούν ήδη τις 400.000 θέσεις. «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μην επιδεινωθεί το πρόβλημα αυτό με τη συνεχή αποχώρηση ανθρώπων που διαθέτουν υψηλή μόρφωση» ζήτησε ο γενικός διευθυντής του DΙΗΚ, Μάρτιν Βάνσλεμπεν.

Ο κώδων κινδύνου που, έτσι, κρούεται στη Γερμανία δεν βρίσκει ωστόσο σύμφωνους όλους τους ειδικούς αναλυτές. «Ασφαλώς και το φαινόμενο αυτό υπάρχει » λέει ο Ολιβερ Κόπελ, του Ινστιτούτου Οικονομίας της Κολονίας (ΙW). Μορφωμένοι Γερμανοί που ψάχνουν για δουλειά στο εξωτερικό. Αλλά υπάρχει και το αντίστροφο:

μορφωμένοι ξένοι που έρχονται στη Γερμανία, ακριβώς επειδή τους αμείβει καλά! Πράγματι, συνεχίζει ο κ. Κόπελ, « η Γερμανία εξακολουθεί να είναι μια χώρα με υψηλούς μισθούς και παραμένει επίσης ελκυστική για ξένη εργατική δύναμη με υψηλή ειδίκευση ». Και ο συνολικός ισολογισμός πρέπει να συμπεριλάβει και τις δύο ροές: « Στην πραγματικότητα,η Γερμανία κερδίζει περισσότερους μισθωτούς υψηλής ειδίκευσης,απ΄ όσους χάνει».

Οειδικός αυτός μελετητής της αγοράς εργασίας δεν αμφισβητεί τον κίνδυνο ελλείψεων εργαζομένων με υψηλή κατάρτιση. Ετσι, για παράδειγμα, το ίδιο αυτό Ινστιτούτο Οικονομίας της Κολονίας διαπιστώνει ότι οι θέσεις μηχανικών που έμειναν κενές το 2007 ήταν κάπου 70.000. Ο αριθμός αυτός είναι περίπου κατά 44% υψηλότερος από τις κενές θέσεις έναν χρόνο νωρίτερα. «Αλλά για να καλυφθεί η έλλειψη αυτή,η κυβέρνηση πρέπει κυρίως να προσπαθήσει να καταστήσει τη χώρα πιο φιλόξενη για τους ξένους εργαζομένους,όπως το κάνουν για παράδειγμα ο Καναδάς ή οι ΗΠΑ» λέει ο κ. Κόπελ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk