Η άδεια μητρότητας για τις εργαζόμενες μητέρες

Περιορισμούς στη χορήγηση της εξάμηνης άδειας μητρότητας για τις εργαζόμενες μητέρες, που έχουν ευνοϊκότερο καθεστώς από αυτό της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καταγγέλλει με ερώτησή του προς την υπουργό Απασχόλησης κυρία Φάνη ΠάλληΠετραλιά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π.Λαφαζάνης. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο βουλευτής, η παροχή καθίσταται «κενό γράμμα» εξαιτίας των «αυθαίρετων παράνομων και απαράδεκτων εξαιρέσεων εργαζόμενων μητέρων,ασφαλισμένων στο ΙΚΑ».

Η άδεια μητρότητας  για τις εργαζόμενες μητέρες | tovima.gr

Περιορισμούς στη χορήγηση της εξάμηνης άδειας μητρότητας για τις εργαζόμενες μητέρες, που έχουν ευνοϊκότερο καθεστώς από αυτό της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καταγγέλλει με ερώτησή του προς την υπουργό Απασχόλησης κυρία Φάνη ΠάλληΠετραλιά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π.Λαφαζάνης.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο βουλευτής, η παροχή καθίσταται «κενό γράμμα» εξαιτίας των «αυθαίρετων παράνομων και απαράδεκτων εξαιρέσεων εργαζόμενων μητέρων,ασφαλισμένων στο ΙΚΑ». Οι εξαιρέσεις γίνονται είτε επειδή οι συγκεκριμένες εργαζόμενες έχουν κατακτήσει ένα ευνοϊκότερο καθεστώς από αυτό της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας είτε γιατί δεν είναι ταυτόχρονα ασφαλισμένες στο επικουρικό του ΙΚΑ (ΙΚΑ-ΤΕΑΜ).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk