ΓΣΕΕ: Λύσεις για τους γονείς που εργάζονται

Τα σημεία του θεσμικού πλαισίου τα οποία χρήζουν άμεσων αλλαγών, όπως η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών και των κέντρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, επισημαίνει με χθεσινή της επιστολή προς τους υπουργούς Απασχόλησης και Υγείας κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και κ. Δ. Αβραμόπουλο αντίστοιχα η ΓΣΕΕ. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Συνομοσπονδία, οι δύο υπουργοί πρέπει να επανεξετάσουν και να διευθετήσουν ζητήματα όπως:…

ΓΣΕΕ: Λύσεις  για τους γονείς  που εργάζονται | tovima.gr

Τα σημεία του θεσμικού πλαισίου τα οποία χρήζουν άμεσων αλλαγών, όπως η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών και των κέντρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, επισημαίνει με χθεσινή της επιστολή προς τους υπουργούς Απασχόλησης και Υγείας κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και κ. Δ. Αβραμόπουλο αντίστοιχα η ΓΣΕΕ. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Συνομοσπονδία, οι δύο υπουργοί πρέπει να επανεξετάσουν και να διευθετήσουν ζητήματα όπως:

* Το σύντομο χρονικό διάστημα που έχει τεθεί ως όριο κατάθεσης και παραλαβής των απαραίτητων εντύπων που πρέπει να συμπληρωθούν από τους ενδιαφερομένους. * Τον αποκλεισμό των μεταναστριών (μη κοινοτικών) που απασχολούνται νόμιμα.

* Τον αποκλεισμό των εργαζομένων που είναι σε προγράμματα κατάρτισης (stage).

Μάλιστα, στην επιστολή της ΓΣΕΕ προς τους υπουργούς για το θέμα αυτό επισημαίνεται ότι « η κρατική πολιτική πρέπει να παρέχει σε όλους τους εργαζόμενους γονείς πραγματικές επιλογές και εναλλακτικές λύσεις στον τρόπο φροντίδας των παιδιών τους.Πράγμα που δεν επιτυγχάνεται όταν το δικαίωμα συμμετοχής στις δομές φροντίδας διαρκεί το πολύ τρία χρόνια και διακόπτεται σε έξι μήνες σε περίπτωση λύσης της σχέσης εργασίας ».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk