Εθνική: αυτόνομη ανάπτυξη στην Αίγυπτο

Σ την αυτόνομη ανάπτυξη του δικτύου της στην Αίγυπτο στρέφεται πλέον η Εθνική Τράπεζα μετά τη χθεσινή ακύρωση του διαγωνισμού πώλησης πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της κρατικής Βanque du Caire. Αν και η ελληνική τράπεζα πλειοδότησε καταθέτοντας υψηλότερο τίμημα σε σχέση με τις άλλες τράπεζες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, η κυβέρνηση της Αιγύπτου έκρινε ότι οι προσφορές ήταν χαμηλές και αποφάσισε να μην προχωρήσει στην πώληση του πιστωτικού ιδρύματος. Οπως δήλωσε στο «Βήμα» ο κ.

Εθνική: αυτόνομη ανάπτυξη στην Αίγυπτο | tovima.gr

Σ την αυτόνομη ανάπτυξη του δικτύου της στην Αίγυπτο στρέφεται πλέον η Εθνική Τράπεζα μετά τη χθεσινή ακύρωση του διαγωνισμού πώλησης πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της κρατικής Βanque du Caire. Αν και η ελληνική τράπεζα πλειοδότησε καταθέτοντας υψηλότερο τίμημα σε σχέση με τις άλλες τράπεζες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, η κυβέρνηση της Αιγύπτου έκρινε ότι οι προσφορές ήταν χαμηλές και αποφάσισε να μην προχωρήσει στην πώληση του πιστωτικού ιδρύματος. Οπως δήλωσε στο «Βήμα» ο κ. Α.Λεώπουλος, γενικός διευθυντής Δραστηριοτήτων Εξωτερικού της Εθνικής, «η προσφορά μας ήταν λογική,ωστόσο η αιγυπτιακή κυβέρνηση είχε μεγαλύτερες προσδοκίες από τη συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση». Σύμφωνα με τον ίδιο, η απώλεια της Βanque du Caire δεν αλλάζει τη στρατηγική της τράπεζας για ανάπτυξη στην περιοχή, τόσο μέσω οργανικής ανάπτυξης όσο και με εξαγορές. Με βάση τον σχεδιασμό της Εθνικής, σε πρώτη φάση θα δημιουργηθούν 15-20 καταστήματα, εκ των οποίων τα πέντε θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μέσα στο καλοκαίρι. «Εφόσον βρεθεί άλλη τράπεζα που μας ενδιαφέρει και πωλείται σε λογικές τιμές, θα κινηθούμε για την απόκτησή της» τόνισε ο κ. Λεώπουλος, προσθέτοντας ότι η ανάπτυξη στην αιγυπτιακή αγορά αποτελεί έναν από τους βασικούς άξονες ανάπτυξης του ομίλου στο εξωτερικό.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια αναπτυσσόμενη αγορά, της οποίας οι «κανόνες του παιχνιδιού» μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή χωρίς προειδοποίηση από την κεντρική τράπεζα της χώρας. Μόλις πριν από λίγες ημέρες μετεβλήθησαν τα κριτήρια ίδρυσης υποκαταστημάτων από τη νομισματική αρχή της χώρας, και ως εκ τούτου η διοίκηση της Εθνικής θα πρέπει να μελετήσει τους νέους κανονισμούς προκειμένου να προχωρήσει την υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου της. Ωστόσο αυτό δεν αλλάζει το πλάνο της ελληνικής τράπεζας και σε κάθε περίπτωση η δυναμική επέκταση στην Αίγυπτο τα επόμενα χρόνια αποτελεί στρατηγική επιλογή του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τ.Αράπογλου .

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk