Ενδιαφέρον από τον ΟΠΑΠ για την τουρκική λοταρία

«Σκεφτόμαστε σοβαρά να συμμετάσχουμε στον διαγωνισμό για τη διαχείριση και λειτουργία της τουρκικής λοταρίας Μilli Ρiyango» δήλωσε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ κ. Χρ. Χατζηεμμανουήλ , στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας δομής λειτουργίας του Οργανισμού. Ο κ. Χατζηεμμανουήλ επισήμανε ότι η κατάθεση προσφοράς του ΟΠΑΠ θα εξαρτηθεί από τους όρους της προκήρυξης. Ερωτηθείς σχετικά με το αν η επεκτατική αυτή κίνηση θέτει σε κίνδυνο τη μονοπωλιακή λειτουργία της εταιρείας, ο κ.

«Σκεφτόμαστε σοβαρά να συμμετάσχουμε στον διαγωνισμό για τη διαχείριση και λειτουργία της τουρκικής λοταρίας Μilli Ρiyango» δήλωσε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ κ. Χρ. Χατζηεμμανουήλ , στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας δομής λειτουργίας του Οργανισμού. Ο κ. Χατζηεμμανουήλ επισήμανε ότι η κατάθεση προσφοράς του ΟΠΑΠ θα εξαρτηθεί από τους όρους της προκήρυξης. Ερωτηθείς σχετικά με το αν η επεκτατική αυτή κίνηση θέτει σε κίνδυνο τη μονοπωλιακή λειτουργία της εταιρείας, ο κ. Χατζηεμμανουήλ τόνισε ότι η ΟΠΑΠ ΑΕ είναι εδώ και 10 χρόνια ανώνυμη εταιρεία, έχει ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις όπως όλες οι ΑΕ και ανέφερε παραδείγματα ξένων λοταριών που έχουν επεκταθεί εκτός των τοπικών αγορών. «Θα σεβαστούμε το μονοπώλιο, αλλά δεν θα απεμπολήσουμε κανένα από τα δικαιώματά μας» είπε χαρακτηριστικά. Επίσης, σε ερώτηση σχετικά με το αν ο ΟΠΑΠ μπορεί να διαχειριστεί τη λοταρία, ο κ. Χατζηεμμανουήλ σημείωσε πως ήδη ο ΟΠΑΠ έχει αναπτύξει στην Κύπρο τα δικά του τεχνολογικά συστήματα.

Ακόμη, έγινε γνωστό πως στην προσπάθεια διαφύλαξης του μονοπωλίου στα τυχερά παιχνίδια που διατηρεί ο Οργανισμός ως το 2020 θα επιδιωχθεί ο περιορισμός του αριθμού των πρακτορείων ώστε να αντιστοιχεί ένα πρακτορείο σε κάθε 3.500 κατοίκους. Αυτό περιλαμβάνεται στην επιστολή που έχει αποστείλει η ελληνική κυβέρνηση προς τον αρμόδιο επίτροπο Τ. Μακ Κρίβι στην οποία γίνονται αναφορές στον κοινωνικό ρόλο της ελληνικής λοταρίας (απαγόρευση παιδικού στοιχηματισμού, κανόνες για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, προσπάθειες για αποφυγή εθισμού του πληθυσμού στον τζόγο κ.ά.)

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα 5.000 πρακτορεία που διατηρεί σήμερα ο ΟΠΑΠ, περίπου τα 1.500 είναι ανενεργά, άλλα 1.000 χρωστούν χρήματα στον Οργανισμό, ενώ το 80% του τζίρου του ΟΠΑΠ πραγματοποιείται από 3.000

πρακτορεία. «Δεν θα δοθεί καμία άλλη άδεια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηεμμανουήλ.

Σε ό,τι αφορά το νέο οργανόγραμμα του ΟΠΑΠ, ο κ. Χατζηεμμανουήλ δήλωσε ότι μέσα από τη νέα δομή λειτουργίας ο ΟΠΑΠ θα αναπτυχθεί και θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με τη νέα οργάνωση, η μητρική ΟΠΑΠ ΑΕ θα καθορίζει και θα παρακολουθεί την ανάπτυξη των εργασιών του ομίλου. Αντίστοιχα η θυγατρική ΟΠΑΠ Υπηρεσιών θα λειτουργεί υποστηρικτικά και εκτελεστικά για το δίκτυο των πρακτορείων και θα παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης του δικτύου των πρακτορείων. Βασικό ρόλο στο νέο οργανόγραμμα του ΟΠΑΠ θα παίξει ο κ. Σ.Αλιφιεράκης ως αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος επιχειρησιακών θεμάτων, υπεύθυνος για τους τομείς του μάρκετινγκ, των λειτουργιών και της πληροφορικής.

Οπως δήλωσε, τέλος, ο κ. Χατζηεμμανουήλ, τον επόμενο μήνα θα αρχίσουν οι συζητήσεις με τους πράκτορες για να καθορισθεί ο νέος τρόπος αμοιβής τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk