Δύο συν μία θέσεις κατέλαβαν οι Γερμανοί στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ

Π αρά την αντιπαράθεση μεταξύ διοίκησης και συνδικαλιστών για θέματα που άπτονται της πώλησης του πακέτου του ΟΤΕ στην Deutsche Τelekom, το κλίμα στη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων του οργανισμού ήταν ήπιο. Στην εισαγωγική του ομιλία ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Π. Βουρλούμης χαρακτήρισε επικερδή για τον ΟΤΕ τη συμφωνία με τον μεγάλο γερμανικό τηλεπικοινωνιακό οργανισμό, ενώ από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, αφού έλαβαν τον λόγο, ζήτησαν να διασφαλιστεί το εργασιακό τους μέλλον.

Π αρά την αντιπαράθεση μεταξύ διοίκησης και συνδικαλιστών για θέματα που άπτονται της πώλησης του πακέτου του ΟΤΕ στην Deutsche Τelekom, το κλίμα στη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων του οργανισμού ήταν ήπιο.

Στην εισαγωγική του ομιλία ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Π. Βουρλούμης χαρακτήρισε επικερδή για τον ΟΤΕ τη συμφωνία με τον μεγάλο γερμανικό τηλεπικοινωνιακό οργανισμό, ενώ από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, αφού έλαβαν τον λόγο, ζήτησαν να διασφαλιστεί το εργασιακό τους μέλλον.

Η συνέλευση εξέλεξε μέλη του ενδεκαμελούς ΔΣ του ΟΤΕ τους κκ. Λ. Ευαγγελίδη, πρεσβευτή της Ελλάδας στο Βερολίνο επί σειρά ετών, Χαμίν Αχαβάν, μέλος του ΔΣ της Deutsche Τelekom και υπεύθυνος για τον τομέα της κινητής τηλεφωνίας και την ανάπτυξη της DΤ στη ΝΑ Ευρώπη και Καρλ Γκέρχαρντ Αϊκ, αντιπρόεδρο του ομίλου της DΤ. Οι παραπάνω αντικατέστησαν ισάριθμα μέλη του ΔΣ των οποίων η θητεία έληξε φέτος.

Να σημειωθεί ότι υποψηφιότητα υπέβαλαν στη γενική συνέλευση του Οργανισμού, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι των εργαζομένων και πρώην γενικοί διευθυντές του ΟΤΕ, όπως ο κ. Αντ. Μπιρμπιλής, στέλεχος της ΟΜΕ-ΟΤΕ και ο κ. Β.Μαγκλάρας, πρώην γενικός διευθυντής του ΟΤΕ. Η κίνηση αυτή χαρακτηρίστηκε ως συμβολική πράξη, προκειμένου οι εργαζόμενοι να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην παραπάνω εκλογή.

Αναφερόμενος στη δευτερολογία του ο κ. Βουρλούμης στην πορεία της τιμής της μετοχής του ΟΤΕ τόνισε χαρακτηριστικά ότι «μπόρα είναι, θα περάσει». Παράλληλα, απαντώντας στις ερωτήσεις συνδικαλιστών και μετόχων υπεραμύνθηκε της τακτικής της κυβέρνησης να θεωρήσει μη αναγκαία την υποβολή δημόσιας πρότασης στον ΟΤΕ εκμεταλλευόμενη την αποκρατικοποίηση, ενώ δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει και ως αφύσικη την άνοδο της τιμής της μετοχής του ΟΤΕ κατά το 2007.

«Είναι φυσικό να υπάρχει πικρία από την πλευρά των μικρομετόχων» δήλωσε ο κ. Βουρλούμης, ενώ διευκρίνισε ότι η πορεία της εταιρείας δεν εμπνέει καμία ανησυχία για αυτούς.

Αναφερόμενος στη σταθερή τηλεφωνία ανέφερε ότι «το μερίδιό της μειώνεται, αυτό είναι νομοτελειακό και μοιραίο».

Συγχρόνως όμως δεν παρέλειψε να αφήσει και αιχμές κατά της ΕΕΤΤ, στην οποία καταλόγισε ότι υπερπροστατεύει τους εναλλακτικούς παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, με αποτέλεσμα τα χρέη τους προς τον ΟΤΕ να συσσωρεύονται.

Η γενική συνέλευση του ΟΤΕ ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,75 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2007. Οι μετοχές του Οργανισμού θα διαπραγματεύονται στο ΧΑ χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα από την 1.7.08, ενώ η καταβολή του θα ξεκινήσει από τις 8.7.08.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ταπεινά τσιπς αντί για χαβιάρι… Οι προμήθειες στη βίλα καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος και η snob, κακομαθημένη οικοδέσποινα αναγκάστηκε, για να χορτάσει την...
Helios Kiosk