Διάθεση 330 εκατ. ευρώ μέσω του ΤΑΝΕΟ

Εως και 330 εκατ. ευρώ θα έχουν στη διάθεσή τους έξι νέα funds για τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο πλαίσιο του Ταμείου Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ). Μιλώντας χθες στο 9ο Διεθνές Συνέδριο για τα Κεφάλαια Επιχειρηματικών Συμμετοχών ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης ανέφερε ότι το Ταμείο έχει δεσμεύσει προς επένδυση το σύνολο των διαθεσίμων κεφαλαίων του σε έξι νέα funds, τα οποία έχουν τη νομική μορφή του Ανωνύμου Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών.

Εως και 330 εκατ. ευρώ θα έχουν στη διάθεσή τους έξι νέα funds για τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο πλαίσιο του Ταμείου Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ). Μιλώντας χθες στο 9ο Διεθνές Συνέδριο για τα Κεφάλαια Επιχειρηματικών Συμμετοχών ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης ανέφερε ότι το Ταμείο έχει δεσμεύσει προς επένδυση το σύνολο των διαθεσίμων κεφαλαίων του σε έξι νέα funds, τα οποία έχουν τη νομική μορφή του Ανωνύμου Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών. Ετσι, «με τις παραπάνω επενδύσεις του το ΤΑΝΕΟ δίνει μια ισχυρή ώθηση στην ελληνική αγορά του venture capital και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με συνολικά περίπου 260 εκατ.ευρώ,που μπορεί να φθάσουν με τις προβλεπόμενες αυξήσεις κεφαλαίων σ τα 310-330 εκατ. ευρώ», σύμφωνα με τον υπουργό, ενώ τα κεφάλαια αυτά συστήνονται σε συνεργασία είτε με μεγάλους τραπεζικούς είτε με επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας μας και του εξωτερικού.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΑΝΕΟ κ. Ν. Χαριτάκης ανέφερε ότι τα κρατικά επενδυτικά κεφάλαια σε όλον τον κόσμο ανέρχονται σε 2,6 τρισ. ευρώ και προέρχονται κυρίως από τη Μέση Ανατολή λόγω των πετρελαίων που υπάρχουν στις χώρες εκεί. «Στο ΤΑΝΕΟ ήδη συμμετέχουν τράπεζες και ιδιώτες που αναγνωρίζουν τις ευκαιρίες που προσφέρουν,σε αντίθεση με τα Ταμεία που απέχουν παρά το γεγονός ότι το ΤΑΝΕΟ προσφέρει στα κεφάλαιά τους την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου» συμπλήρωσε ο κ. Χαριτάκης.

Ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού Ιnvest in Greece (ΕΛΚΕ) κ. Δ.Παζαΐτης επισήμανε στην ομιλία του ότι «η καινοτομία του σήμερα είναι η επιχειρηματικότητα του αύριο.Ο οργανισμός Ιnvest in Greece αναδιοργανώθηκε πρόσφατα για να ενισχύσει την προσέλκυση επενδύσεων και την εξωστρέφεια της χώρας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk