«Δεν πουλάμε στους Ρώσους το 49% της Ιntracom Τelecom»

«Δεν σκοπεύουμε να πουλήσουμε το 49% της Ιntracom Τelecom στη ρωσική Sitronics,παρά το έντονο ενδιαφέρον των Ρώσων». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Ιntracom Ηoldings κ. Σ. Κόκκαλης κατά τη διάρκεια της χθεσινής γενικής συνέλευσης των μετόχων. Υπενθυμίζεται ότι βάσει του put option που έχουν συμφωνήσει οι δύο πλευρές η Ιntracom Ηoldings μπορεί αν επιθυμεί να πουλήσει το 49% της Ιntracom Τelecom σε τιμή που δεν θα υπολείπεται των 160 εκατ. ευρώ εντός τριών ετών (30/6/2008-30/6/2011).

«Δεν πουλάμε στους Ρώσους  το 49% της Ιntracom Τelecom» | tovima.gr

«Δεν σκοπεύουμε να πουλήσουμε το 49% της Ιntracom Τelecom στη ρωσική Sitronics,παρά το έντονο ενδιαφέρον των Ρώσων». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Ιntracom Ηoldings κ. Σ. Κόκκαλης κατά τη διάρκεια της χθεσινής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του put option που έχουν συμφωνήσει οι δύο πλευρές η Ιntracom Ηoldings μπορεί αν επιθυμεί να πουλήσει το 49% της Ιntracom Τelecom σε τιμή που δεν θα υπολείπεται των 160 εκατ. ευρώ εντός τριών ετών (30/6/2008-30/6/2011).

Ο κ. Κόκκαλης παραδέχθηκε πως η συνεργασία της Sitronics, θυγατρικής της Sistema, με την Ιntracom Τelecom δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει δύο χρόνια από τον Ιούνιο του 2006, όταν οι Ρώσοι απέκτησαν το 51% της Ιntracom Τelecom αντί 120 εκατ. ευρώ. Οι Ρώσοι δεν έδωσαν τις δουλειές που είχαν υποσχεθεί στην ελληνική εταιρεία, η οποία εμφανίζει ζημιογόνα αποτελέσματα. Σε ενημέρωση όμως ελλήνων δημοσιογράφων στην αρχή της εβδομάδος στα κεντρικά γραφεία της Sistema ανακοινώθηκε ότι πολύ σύντομα θα υπογραφούν συμβόλαια αρκετών εκατομμυρίων ευρώ για την παροχή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού από την Ιntracom Τelecom προς θυγατρικές της Sistema.

«Η Sitronics επιθυμεί την ολική εξαγορά της Ιntracom Τelecom διότι έχει εξελιχθεί ως η καλύτερη εταιρεία του ρωσικού ομίλου. Η Ιntracom Τelecom είναι η εταιρεία που μπορεί να τραβήξει τη Sitronics μπροστά » δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κόκκαλης, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι σε λίγο καιρό το 49% της Ιntracom Τelecom θα αξίζει πολύ περισσότερα από 160 εκατ. ευρώ. Ο κ. Κόκκαλης επανέλαβε ότι το μεγάλο στοίχημα του ομίλου αποτελεί η Ηellas Οn Line, η οποία συνεχίζει τις επενδύσεις της στα δίκτυα οπτικών ινών και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΟΤΕ κ. Π. Βουρλούμη, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει πρόσφατα «εγκληματική » την επιλογή των προμηθευτών πριν από το 2004, δηλαδή και της Ιntracom.

Απαντώντας, ο κ. Κόκκαλης είπε χαρακτηριστικά για το θέμα: «Ας ρωτήσει ο κ.Βουρλούμης τους συνεταίρους του της Deutsche Τelekomσε τι τιμές και τι αγόραζαν εκείνη την περίοδο από προμηθευτές όπως η Εricsson και άλλοι»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk