Αυξήθηκαν οι παραγγελίες στη βιομηχανία

Σημάδια ανάκαμψης παρουσίασε η βιομηχανία τον Απρίλιο, καθώς σημειώθηκε αύξηση 20,3% του τζίρου στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) και άνοδος των νέων παραγγελιών κατά 17,1%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσία, που ανακοίνωσε χθες, ο δείκτης νέων παραγγελιών στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Απρίλιο του 2008 παρουσίασε αύξηση 17,1% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, λόγω της ανόδου που κατέγραψε ο δείκτης νέων παραγγελιών ενδιάμεσων αγαθών, συνολικά κατά 21%.

Αυξήθηκαν  οι παραγγελίες  στη βιομηχανία | tovima.gr

Σημάδια ανάκαμψης παρουσίασε η βιομηχανία τον Απρίλιο, καθώς σημειώθηκε αύξηση 20,3% του τζίρου στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) και άνοδος των νέων παραγγελιών κατά 17,1%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσία, που ανακοίνωσε χθες, ο δείκτης νέων παραγγελιών στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Απρίλιο του 2008 παρουσίασε αύξηση 17,1% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, λόγω της ανόδου που κατέγραψε ο δείκτης νέων παραγγελιών ενδιάμεσων αγαθών, συνολικά κατά 21%. Ο δείκτης νέων παραγγελιών εξωτερικής αγοράς εκτός ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 35,8%, ενώ στην εξωτερική αγορά τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε τον Απρίλιο ο δείκτης νέων παραγγελιών των ενδιάμεσων αγαθών κατά 28,3%.

Οι νέες παραγγελίες (στο σύνολο της αγοράς) των μεταφορικών μέσων αυξήθηκε από τον Απρίλιο του 2007 στον Απρίλιο του 2008 κατά 75,2%, των βασικών μετάλλων κατά 34,7% και των ηλεκτρικών μηχανών κατά 29,6%.

Οσον αφορά τον τζίρο, υψηλή ήταν η άνοδος, 46,4%, του δείκτη κύκλου εργασιών της ενέργειας στην εξωτερική αγορά. Ο τζίρος στη μεταποίηση (συνολικά σε εγχώρια και εξωτερική αγορά) παρουσίασε τον Απρίλιο αύξηση 20,5%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk