Αποθεματικό 211,7 εκατ. ευρώ για αντιμετώπιση κρίσεων στην αγορά εργασίας

Αποθεματικό ύψους 211,7 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση κρίσεων από απρόβλεπτα γεγονότα στην αγορά εργασίας δημιουργεί το υπουργείο Οικονομίας μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013. Παράλληλα αυξάνεται κατά 100 εκατ. ευρώ το σύνολο των επιδοτήσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τέταρτου κύκλου ενισχύσεων για επενδύσεις στο εμπόριο και τις υπηρεσίες. Ειδικότερα, το αποθεματικό (Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων) θα συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση, με 158,8 εκατ.

Αποθεματικό  211,7 εκατ. ευρώ  για αντιμετώπιση  κρίσεων στην  αγορά εργασίας | tovima.gr

Αποθεματικό ύψους 211,7 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση κρίσεων από απρόβλεπτα γεγονότα στην αγορά εργασίας δημιουργεί το υπουργείο Οικονομίας μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013. Παράλληλα αυξάνεται κατά 100 εκατ. ευρώ το σύνολο των επιδοτήσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τέταρτου κύκλου ενισχύσεων για επενδύσεις στο εμπόριο και τις υπηρεσίες.

Ειδικότερα, το αποθεματικό (Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων) θα συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση, με 158,8 εκατ. ευρώ, ενώ η εθνική συμμετοχή θα ανέρχεται σε 52,9 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθούν δράσεις εκπαίδευσης και κατάρτισης για εργαζομένους, οι οποίοι λόγω αιφνίδιων γεγονότων (π.χ. αποβιομηχάνιση περιοχής) έμειναν άνεργοι. Ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομίας κ. Ι. Παπαθανασίου θα ζητήσει από κοινωνικούς φορείς τις προτάσεις τους σχετικά με τη μορφή που θα έχουν τα επιδοτούμενα προγράμματα από το Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων.

Εξάλλου με απόφαση του κ. Παπαθανασίου αυξάνεται κατά 100 εκατ. ευρώ το σύνολο των επιδοτήσεων που θα χορηγηθούν στις επιχειρήσεις οι οποίες εντάσσονται στον τέταρτο κύκλο ενισχύσεων, που αφορά το εμπόριο και τις υπηρεσίες. Ετσι το συνολικό ποσό των επιδοτήσεων θα ανέλθει σε 460 εκατ. ευρώ από 360 εκατ. ευρώ όπως αρχικά προβλεπόταν. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομίας από τις ενισχύσεις αυτές θα επωφεληθούν περίπου 10.300 επιχειρήσεις. Ο μέσος προϋπολογισμός των επενδυτικών σχεδίων που έχουν υποβληθεί ως τώρα ανέρχεται σε 85.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε επιδότηση ύψους 45.000 ευρώ.

Επιχορηγήσεις
Μεταξύ των δαπανών που επιχορηγούνται από το πρόγραμμα περιλαμβάνονται αυτές για τον εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις προστασίας του περιβάλλοντος, δηλαδή η κατασκευή εγκαταστάσεων και η προμήθεια εξοπλισμού για περιορισμό της ρύπανσης του εδάφους, του υπεδάφους, των υδάτων και της ατμόσφαιρας, αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος και ανακύκλωσης του ύδατος. Η προμήθεια και εγκατάσταση καινούργιου σύγχρονου εξοπλισμού, ο εκσυγχρονισμός κτιρίων και εγκαταστάσεων, η πιστοποίηση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας, με τη δαπάνη που είναι επιλέξιμη προς ενίσχυση για την πιστοποίηση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας υπηρεσιών (όπως ΙSΟ και άλλα ανάλογα συστήματα διασφάλισης ποιότητας) να ανέρχεται ως τις 10.000 ευρώ. Επίσης, ο εξοπλισμός και οι εγκαταστάσεις εξοικονόμησης ενέργειας αποκλειστικά για τις ανάγκες της μονάδας, τα συστήματα αυτοματοποίησης (προμήθεια και εγκατάσταση καινούργιων και σύγχρονων συστημάτων αυτοματοποίησης, διαχείρισης και ελέγχου των διοικητικών διαδικασιών, προμήθεια ή ανάπτυξη και εγκατάσταση ειδικού λογισμικού και εξοπλισμού πληροφορικής) και τα δικαιώματα τεχνογνωσίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk