ΝΥΧΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Ποπ με ψηλά ρεβέρ

Yπάρχουν καλά και κακά μουσικά προγράμματα, όπως υπάρχουν ενδιαφέροντα και αδιάφορα. Να όμως που ήρθε η ώρα να προστεθεί ακόμη μία κατηγορία: αυτή του «πολιτικώς ορθού» προγράμματος. Ο,τι δηλαδή συμβαίνει στην Ανοδο Stage, όπου εμφανίζονται οι Γιάννης Κότσιρας,Κώστας Τουρνάς,Δήμος Αναστασιάδης με γκεστ τον Λάκη (Με τα Ψηλά Ρεβέρ) Παπαδόπουλο. Μόνο που τον τελευταίο μόνο γκεστ δεν θα τον έλεγες, αφού είναι αυτός που παίρνει το «παιχνίδι» πάνω του. Για να εξηγούμαστε για να …

Yπάρχουν καλά και κακά μουσικά προγράμματα, όπως υπάρχουν ενδιαφέροντα και αδιάφορα. Να όμως που ήρθε η ώρα να προστεθεί ακόμη μία κατηγορία: αυτή του «πολιτικώς ορθού» προγράμματος. Ο,τι δηλαδή συμβαίνει στην Ανοδο Stage, όπου εμφανίζονται οι Γιάννης Κότσιρας,Κώστας Τουρνάς,Δήμος Αναστασιάδης με γκεστ τον Λάκη (Με τα Ψηλά Ρεβέρ) Παπαδόπουλο. Μόνο που τον τελευταίο μόνο γκεστ δεν θα τον έλεγες, αφού είναι αυτός που παίρνει το «παιχνίδι» πάνω του.

Για να εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε: στην Ανοδο Stage μπορεί τίποτε να μην είναι κακό αλλά φθάνει μόνο αυτό για να αποφασίσει κάποιος να διαθέσει πέντε-έξι ώρες από τη ζωή του (μαζί με το πήγαινε-έλα) για μια νυχτερινή έξοδο; Αν περιμένει για παράδειγμα το λαϊκό πρόγραμμα του Γιάννη Κότσιρα, λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα, ίσως δεν υπάρχει κανείς λόγος να πάει στην Ανοδο- όταν μάλιστα και τα περισσότερα τραγούδια δεν είναι «δικά του». Υπάρχουν τόσα κέντρα που κάνουν κάτι αντίστοιχο και μάλιστα καλύτερα. Αν όμως περιμένει να ακούσει ένα ποπ-ροκ πρόγραμμα που καταλαμβάνει τα τρία τέταρτα του συνολικού χρόνου, τότε η επιλογή του είναι σωστή.

O προαναφερθείς μαζί με τους Λάκη Παπαδόπουλο, Κώστα Τουρνά, Δήμο Αναστασιάδη αλλά και την Ειρήνη Ψυχράμη έχουν καταφέρει να στήσουν ένα ισορροπημένο πρόγραμμα, το οποίο όμως έχει ένα ελάττωμα: απογειώνεται μετά τη μέση και κυρίως χάρη στην καταλυτική παρουσία του Λάκη Παπαδόπουλου. Λίγο η επικοινωνία του με το κοινό, λίγο τα τραγούδια του, λίγο η αύρα του, κάνει τους θεατές ό,τι θέλει. Και οι τελευταίοι το αποδέχονται με μεγάλη τους χαρά. Συμπαθητική και η εμφάνιση του Κώστα Τουρνά, ο οποίος, με όπλα τις επιτυχίες του παρελθόντος και την πείρα του- παρ΄ ότι έχει χρόνια να εμφανισθεί στην νυχτερινή Αθήνα-, στέκεται αξιοπρεπέστατα πάνω στη σκηνή. Αλλωστε ορισμένα πράγματα δεν ξεχνιούνται… Καλοί επίσης ήταν, τηρουμένων των αναλογιών, τόσο ο Δήμος Αναστασιάδης όσο και η Ειρήνη Ψυχράμη. Με πολλή δουλειά, στο μέλλον θα πάνε ακόμη καλύτερα.

Και ερχόμαστε τώρα στον Γιάννη Κότσιρα. Ο οποίος και αξιόλογος τραγουδιστής είναι και μια χαρά στέκεται στη σκηνή και εμφανώς ευδιάθετος ήταν- τουλάχιστον τη βραδιά που τον επισκεφθήκαμε. Οι ενστάσεις έχουν να κάνουν με το ότι δεν ερμήνευσε περισσότερα «δικά του» τραγούδια, αλλά και για το γεγονός ότι, αντί του «λαϊκού» προγράμματος, θα μπορούσαν να έχουν επιλεχθεί κάποια άλλα κομμάτια (άλλων καλλιτεχνών) που θα ταίριαζαν περισσότερο στον ποπ-ροκ ιστό της βραδιάς. Γιατί, δηλαδή, το πρόγραμμα στην Ανοδο Stage πρέπει να έχει ντε και καλά λαϊκό πρόγραμμα; Μήπως η απουσία του θα έφερνε λιγότερο κόσμο στα τραπέζια;

Ανοδος Stage, Πειραιώς 183 και Πάλλαντος 38, τηλ. 210 3468.100.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk