Πληγωμένη αξιοπιστία για το Θέατρο Λυκαβηττού

Αυτό που συμβαίνει με το Θέατρο Λυκαβηττού πραγματικά δεν έχει προηγούμενο. Αυτό το αδιάκοπο άνοιξε-κλείσε, με τους διοργανωτές των συναυλιών και κυρίως τους θεατές να μην ξέρουν τι να πιστέψουν και ποια απόφαση να πάρουν. Αρχικά είχαμε την προχθεσινή απόφαση του Δήμου Αθηναίων να αποσφραγίσει και πάλι το θέατρο, αναφέροντας στην ανακοίνωσή του ότι στην ουσία δεν είχε ενημέρωση σχετικά με τη δεύτερη μελέτη-αυτοψία του καθηγητή του ΕΜΠ κ. Π.Καρύδη που επεσήμαινε ότι δεν συντρέχει κίνδυνος για τη λειτουργία του θεάτρου και ότι το Ελληνικό Φεστιβάλ δεν φρόντισε να ενημερώσει για την ύπαρξή της.

Αυτό που συμβαίνει με το Θέατρο Λυκαβηττού πραγματικά δεν έχει προηγούμενο. Αυτό το αδιάκοπο άνοιξε-κλείσε, με τους διοργανωτές των συναυλιών και κυρίως τους θεατές να μην ξέρουν τι να πιστέψουν και ποια απόφαση να πάρουν. Αρχικά είχαμε την προχθεσινή απόφαση του Δήμου Αθηναίων να αποσφραγίσει και πάλι το θέατρο, αναφέροντας στην ανακοίνωσή του ότι στην ουσία δεν είχε ενημέρωση σχετικά με τη δεύτερη μελέτη-αυτοψία του καθηγητή του ΕΜΠ κ. Π.Καρύδη που επεσήμαινε ότι δεν συντρέχει κίνδυνος για τη λειτουργία του θεάτρου και ότι το Ελληνικό Φεστιβάλ δεν φρόντισε να ενημερώσει για την ύπαρξή της. Χθες το Ελληνικό Φεστιβάλ απάντησε με ένα χρονικό των γεγονότων με το οποίο διαφαίνεται ότι και ενημέρωση είχε γίνει αλλά κυρίως ότι οι τρεις εμπλεκόμενοι φορείς- η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ), το Ελληνικό Φεστιβάλ και ο Δήμος Αθηναίων- πιθανότατα δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.

Και αυτό που σίγουρα διαφαίνεται πίσω από όλες αυτές τις ανακοινώσεις είναι ότι κανείς δεν μιλάει για την ταμπακέρα, δηλαδή την ασφάλεια του θεάτρου. Γιατί μπορεί να αποσφραγίστηκε το θέατρο αλλά πώς πείθεται το κοινό, μετά τις δύο αντικρουόμενες μελέτες αλλά και τις διαφωνίες των φορέων, ότι μπορεί να παρακολουθήσει με ασφάλεια όποιες συναυλίες τελικώς πραγματοποιηθούν εκεί. Ηδη τόσο η συναυλία του Φίλιππου Πλιάτσικα όσο και εκείνες της Χάρις Αλεξίου θα πραγματοποιηθούν σε άλλους χώρους όπως ανακοινώθηκε. Από την πλευρά του Πλιάτσικα ο Σπύρος Παπαναστασίου, υπεύθυνος της εταιρείας που διοργανώνει τη συναυλία, λέει ότι τραυματίστηκε η αξιοπιστία του χώρου και το κοινό πλέον δεν έχει εμπιστοσύνη. Επίσης η παράσταση των Stomp στις 2, 3 και 4 Σεπτεμβρίου της ίδιας εταιρείας θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες αν θα γίνει εκεί. Η Χάρις Αλεξίου δεν επιστρέφει στον Λυκαβηττό αφού έχει ήδη ξεκινήσει νέα διαφημιστική προβολή της συναυλίας που αναφέρεται στο Καλλιμάρμαρο. Η συναυλία της Γκλόρια Γκέινορ τελικώς θα γίνει στον Λυκαβηττό, όπως επίσης και των Ρink Μartini.

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης των σχετικών εγγράφων προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Τουριστικής Ανάπτυξης και Πολιτισμού κατέθεσε χθες στη Βουλή η βουλευτής του ΠαΣοΚ Μαρία Δαμανάκη. Οι υπουργοί ερωτώνται αν «προτίθενται να ελέγξουν τους φορείς που εποπτεύουν ώστε να αναδειχθούν οι ευθύνες όσων εμπλέκονται και να αποδοθούν» και «τι μέτρα προτίθενται να πάρουν για την ανάκτηση της αξιοπιστίας του Θεάτρου Λυκαβηττού και του Ελληνικού Φεστιβάλ που έχουν πληγεί».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk