Παράρτημα του Χάρβαρντ στο Ναύπλιο

Εγκαινιάζεται σήμερα στο Ναύπλιο παράρτημα του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, το οποίο εγκαταστάθηκε στο ιστορικό κτίριο Ιατρού (Παλαιό Δημαρχείο)- στη φωτογραφία άποψη από το εσωτερικό του. Το Κέντρο με πρόεδρο του ΔΣ τον καθηγητή κ. Ιωάννη Πετρόπουλο θα είναι ο μοναδικός κόμβος που διαθέτει στην Ευρώπη το διεθνές δίκτυο ερευνητικών κέντρων του Χάρβαρντ. Η ιδέα για την ίδρυσή του στην Ελλάδα και δη στο Ναύπλιο ανήκε στον καθηγητή κλασικής και συγκριτικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ κ.

Εγκαινιάζεται σήμερα στο Ναύπλιο παράρτημα του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, το οποίο εγκαταστάθηκε στο ιστορικό κτίριο Ιατρού (Παλαιό Δημαρχείο)- στη φωτογραφία άποψη από το εσωτερικό του.

Το Κέντρο με πρόεδρο του ΔΣ τον καθηγητή κ. Ιωάννη Πετρόπουλο θα είναι ο μοναδικός κόμβος που διαθέτει στην Ευρώπη το διεθνές δίκτυο ερευνητικών κέντρων του Χάρβαρντ. Η ιδέα για την ίδρυσή του στην Ελλάδα και δη στο Ναύπλιο ανήκε στον καθηγητή κλασικής και συγκριτικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ κ. Γκρέγκορι Νέιτζι, ο οποίος είναι και διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στην Ουάσιγκτον. Το CΗS-Ν είναι πλήρως εξοπλισμένο με την πλέον προχωρημένη σύγχρονη τεχνολογία, η οποία διατίθεται για τη μελέτη τόσο του αρχαιολογικού όσο και του πνευματικού πλούτου του ελληνικού κόσμου. Διαθέτει την πιο σύγχρονη ψηφιακή βιβλιοθήκη και άριστες υποδομές τηλεδιάσκεψης, δημιουργώντας στην Ελλάδα έναν νέο φορέα πολιτισμού. Ο τεχνολογικός αυτός εξοπλισμός προσφέρεται δωρεάν σε κάθε ερευνητή ή ενδιαφερόμενο, ανεξαρτήτως ιδιότητας ή εθνικότητας, ενώ όπως σαφέστατα αναφέρεται δεν επιβάλλονται δίδακτρα ούτε απονέμονται τίτλοι σπουδών. Σημειώνεται ότι το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ ιδρύθηκε το 1961 από τον μεγάλο αμερικανό ευεργέτη Ρaul Μellon ο οποίος «προικοδότησε» το ίδρυμα με την πεποίθηση ότι ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός δεν είναι μόνο επίκαιρος αλλά και ζωτικής σημασίας για τον σύγχρονο άνθρωπο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk