ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
▅ «Ευαισθητοποίηση και εξειδικευμένη κατάρτιση σε θέματα διαχείρισης κρίσεων στην κοινότητα» είναι ο τίτλος του συμποσίου που πραγματοποιείται στην Αίθουσα Δημήτρη Μητρόπουλου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Μegaron Ρlus. Το συμπόσιο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Βασ. Σοφίας και Π. Κόκκαλη, τηλ.
210 7282.333. Ωρα έναρξης:
18.00. Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, η διανομή των οποίων αρχίζει στις 17.00. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης αρχίζει μισή ώρα νωρίτερα.
ΘΕΑΤΡΟ
▅ Σε πανευρωπαϊκή πρεμιέρα παρουσιάζεται στο Ελληνοαμερικανικό Κέντρο Τεχνών Χαλανδρίου το μιούζικαλ «Η μελωδία της ευτυχίας» από το διάσημο Θέατρο Μαριονετών του Σάλτσμπουργκ. Πρόκειται για μια παραγωγή ειδικά σχεδιασμένη για μαριονέτες, που έχει ήδη παρουσιαστεί στις ΗΠΑ αποσπώντας εντυπωσιακές κριτικές. Οι παραστάσεις, με ελληνικούς υπέρτιτλους, επαναλαμβάνονται το Σάββατο και την Κυριακή και πραγματοποιούνται για τους σκοπούς των Παραολυμπιακών Αγώνων.
Γαρυττού 53, Χαλάνδρι, τηλ. 210
6393.341, 210 6004.501. Ωρα έναρξης: 20.00 (Σάββατο 15.30 και 20.00, Κυριακή 12.00 και 18.00).
ΜΟΥΣΙΚΗ
▅ Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Βύρωνα Φιδετζή, δίνει συναυλία στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο των Ελληνικών Μουσικών Γιορτών. Παρουσιάζονται έργα των Θάνου Μικρούτσικου, Δημήτρη Λιάλιου και Ανδρέα Νεζερίτη.
Βασ. Σοφίας και Π. Κόκκαλη, τηλ.
210 7282.333. Ωρα έναρξης:
20.30.
▅ Ο Μάριος Φραγκούλης συναντά και συναντιέται με τη Μαντλέν Πεϊρού και τον Στιβ Μπαλσάμο στο 1ο Αthens Αrena Ιnternational Μusic Festival που πραγματοποιείται στο Αθηνών Αρένα.
Πειραιώς 166, τηλ. 210
3471.111. Ωρα έναρξης: 21.30. ▅ Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων και η Νένα Βενετσάνου εμφανίζονται στο κλαμπ Κύτταρο, παρουσιάζοντας τραγούδια από τη δισκογραφία τους.
Ηπείρου 48 και Αχαρνών, τηλ. 210
8224.134. Ωρα έναρξης: 22.30. ▅ Οι Χαΐνηδες εμφανίζονται στη μουσική σκηνή Αυλαία παρουσιάζοντας τραγούδια της δισκογραφίας τους. Μαζί τους εμφανίζεται ο καραγκιοζοπαίχτης Αθως Δανέλης, ο οποίος με το στόμα του Καραγκιόζη σατιρίζει γεγονότα της καθημερινότητάς μας.
Κωνσταντινουπόλεως 115 και Αγίου Ορους 15, Βοτανικός, τηλ. 210
3474.074. Ωρα έναρξης: 23.00. ▅ Στο πλαίσιο του Α΄ Φεστιβάλ Ακουστικής που πραγματοποιείται στη μουσική σκηνή Αθηνά εμφανίζεται ο κιθαρίστας Μάικλ Γουότς.
Λεωφ. Ποσειδώνος 3, παραλία Νέου Φαλήρου- Μοσχάτου, τηλ. 210
4813.605. Ωρα έναρξης: 22.00. ▅ Ο Γιώργης Χριστοδούλου παρουσιάζει τραγούδια της δισκογραφίας του αλλά και κομμάτια από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο, στη συναυλία που δίνει στο Cabaret Voltaire.
Μαραθώνος 30, Κεραμεικός, τηλ.
210 5227.046. Ωρα έναρξης:
22.00.
▅ Ο Μανώλης Λιδάκης εμφανίζεται σήμερα και αύριο στο Ρolis Stage παρουσιάζοντας τραγούδια του ρεπερτορίου του. Π. Ράλλη 18, τηλ. 210 3476.316. Ωρα έναρξης: 22.30.
▅ Το συγκρότημα Chicane εμφανίζεται στο κλαμπ Gagarin.
Λιοσίων 205 και Αγίου Μελετίου, τηλ. 210 8547.600. Ωρα έναρξης:
22.00.
▅ Η Μελίνα Κανά, ο Ορφέας Περίδης και η Λιζέτα Καλημέρη εμφανίζονται στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου, παρουσιάζοντας τραγούδια του ρεπερτορίου τους. Συνοδεύονται από εξαμελές συγκρότημα.
Φραντζή και Θαρύπου, Νέος Κόσμος, τηλ. 210 9226.975. Ωρα έναρξης: 22.30.
Μια λυράρισσα στον Συρμό Η Γεωργία Νταγάκη (φωτογραφία), ερμηνεύτρια και λυράρισσα, εμφανίζεται σήμερα και αύριο στη μουσική σκηνή Συρμός (Κολωνού και Οδυσσέως 14, πλ. Καραϊσκάκη, Μεταξουργείο, δίπλα στο θέατρο Περοκέ, τηλ. 210 5203.661). Παρουσιάζει ένα πρόγραμμα στο οποίο η λύρα συναντιέται με τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, η παράδοση με το ροκ και οι σύγχρονοι έλληνες δημιουργοί με τους παλαιότερους. Τη συνοδεύει τετραμελές συγκρότημα. Ωρα έναρξης:22.30. Φρέσκα ακούσματα σόουλ στο Gazarte
Η Τάσα (φωτογραφία), από τις πλέον δυναμικές παρουσίες της σόουλ μουσικής, εμφανίζεται σήμερα και αύριο στη μουσική σκηνή Gazarte (Βουτάδων 32-34, Γκάζι, τηλ. 210 3460.347 και 210 3452.277). Με τη συνοδεία των Κώστα Μπαλταζάνη (κιθάρα), Παντελή Μπενετάτου (πιάνο), Κώστα Κωνσταντίνου (κοντραμπάσο), Αλέξανδρου Κτιστάκη (ντραμς) και Αγγελου Πολυχρόνου (κρουστά) ερμηνεύει τραγούδια από το πρώτο της άλμπουμ. Ωρα έναρξης: 22.30.