Ανθρωποθυσίες στο Περού

ΛΙΜΑ. Αρχαιολογικά ευρήματα που αποδεικνύουν ότι στην περιοχή Καουάτσι του Περού γίνονταν ανθρωποθυσίες έφεραν στο φως τρεις ομάδες αρχαιολόγων. Οπως δήλωσε ο επικεφαλής του Ιταλικού Κέντρου Προ-Κολομβιανής έρευνας Τζουζέπε Ορεφίτσι, ο οποίος βρίσκεται στον τόπο των ανασκαφών, αποκαλύφθηκαν δύο πτώματα μαζί με υφάσματα και κεραμικά. Το Καουάτσι αποτελούσε μέρος του πολιτισμού των Νάζκα που άνθησε στο Περού μεταξύ 300 και 800 μ.Χ. και έγινε γνωστός από τις μορφές και τα σχήματα που αποκαλύφθηκαν σχεδιασμένα στο έδαφος και ήταν προορισμένα να φαίνονται από ψηλά.

Ανθρωποθυσίες στο Περού | tovima.gr

ΛΙΜΑ. Αρχαιολογικά ευρήματα που αποδεικνύουν ότι στην περιοχή Καουάτσι του Περού γίνονταν ανθρωποθυσίες έφεραν στο φως τρεις ομάδες αρχαιολόγων. Οπως δήλωσε ο επικεφαλής του Ιταλικού Κέντρου Προ-Κολομβιανής έρευνας Τζουζέπε Ορεφίτσι, ο οποίος βρίσκεται στον τόπο των ανασκαφών, αποκαλύφθηκαν δύο πτώματα μαζί με υφάσματα και κεραμικά.

Το Καουάτσι αποτελούσε μέρος του πολιτισμού των Νάζκα που άνθησε στο Περού μεταξύ 300 και 800 μ.Χ. και έγινε γνωστός από τις μορφές και τα σχήματα που αποκαλύφθηκαν σχεδιασμένα στο έδαφος και ήταν προορισμένα να φαίνονται από ψηλά. « Οι ανθρωποθυσίες είναι πολύ σημαντικές καθώς τονίζουν την αξία της προσφοράς » σχολιάζει ο κ. Ορεφίτσι. Αυτή την εποχή εργάζονται στο Περού αρχαιολόγοι από πολλές χώρες του κόσμου, είναι σπάνιο όμως να γίνονται τρεις σημαντικές αποκαλύψεις μέσα στην ίδια εβδομάδα. Στο Ανατολικό Περού, στο οχυρό των Ινκας στο Σαξαχουαμάν, αρχαιολόγοι αποκάλυψαν οκτώ τύμβους και περισσότερους από 20 σκελετούς που έμοιαζαν να προέρχονται από ανθρωποθυσίες. Στην περιοχή κοντά στην πόλη Λαμπαγέκε, μια άλλη ομάδα αποκάλυψε τα απομεινάρια δέκα γυναικών, μεταξύ των οποίων και μία έγκυο, οι οποίες προφανώς θυσιάστηκαν και αυτές σε θρησκευτική τελετή. Τα τελευταία αυτά ευρήματα μάλιστα θεωρούνται σπάνια, καθώς η γονιμότητα σε αυτούς τους πολιτισμούς εθεωρείτο ιερή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk