Σ ε 105.000 δικαιούχους απευθύνεται το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» που πρόκειται να απορροφήσει κονδύλια ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό 20% μεγαλύτερο σε σχέση με πέρυσι. Αυτό ανακοίνωσε χθες η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κυρία Φάνη ΠάλληΠετραλιά , σύμφωνα με την οποία το πρόγραμμα αρχίζει στις 15 Μαΐου 2007 και ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου 2008.

Στο πρόγραμμα αυτό, που αποτελεί εξέλιξη του «Κοινωνικού τουρισμού», συμμετέχουν 3.000 τουριστικές επιχειρήσεις απ΄ όλη τη χώρα ενώ στους δικαιούχους θα παρέχονται οκταήμερες και τριήμερες εκδρομές, προγράμματα για την τρίτη ηλικία, καθώς και δύο πιλοτικά προγράμματα για θρησκευτικό και περιηγητικό τουρισμό και τουρισμό ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Ειδικότερα, τα προγράμματα είναι τα παρακάτω:

▅ Προγράμματα οκταήμερων διακοπών που θα εξυπηρετήσουν 95.000

άτομα και τα οποία θα διαρκέσουν από τις 15 Μαΐου 2007 ως τις 31 Μαρτίου 2008. Ο δικαιούχος θα εξασφαλίσει 14 ευρώ επιδότηση ανά διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο, 12 ευρώ σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και 6 ευρώ σε κάμπινγκ.

▅ Προγράμματα τριήμερων εκδρομών τα οποία θα επιδοτηθούν με 800 ευρώ ανά εκδρομή. Σε αυτά έχουν προβλεφθεί να συμμετάσχουν 4.000 άτομα. ▅ Προγράμματα για 6.000 άτομα της τρίτης ηλικίας που θα εξυπηρετηθούν από την 1η Οκτώβρη 2007 ως τις 31 Μαρτίου 2008. Πρόκειται για συνταξιούχους (λόγω γήρατος ή αναπηρίας) από όλα τα Ταμεία, που θα λάβουν επιδότηση 22 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

▅ Στους συνταξιούχους δικαιούχους των προγραμμάτων οκταήμερων και τρίτης ηλικίας δίνεται η δυνατότητα δωρεάν ιαματικού τουρισμού με την παροχή έξι δωρεάν επισκέψεων στις ιαματικές πηγές της χώρας.

▅ Σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές Καρπάθου και Κάσου έχει προγραμματιστεί πιλοτικό πρόγραμμα για θεματικό τουρισμό εντός του 2007. Το πρόγραμμα αφορά θρησκευτικό και περιπατητικό τουρισμό. ▅ Τον Σεπτέμβριο του 2007 έχει επίσης προγραμματιστεί πιλοτικό πρόγραμμα για άτομα με ειδικές ανάγκες. Η κυρία Πετραλιά αναφέρθηκε επίσης στο θέμα του ελέγχου των τουριστικών υπηρεσιών, επισημαίνοντας ότι, πρώτον, μέχρι στιγμής έγιναν 3.700 έλεγχοι από κλιμάκια του ΕΟΤ και δεύτερον, στελεχώθηκε περαιτέρω ο μηχανισμός του τηλεφωνικού κέντρου (1571) ο οποίος μέσα από 15 γραμμές θα λειτουργήσει εφεξής για την καταγραφή κάθε είδους παραπόνου και καταγγελίας σχετικά με την ποιότητα των τουριστικών υπηρεσιών.