Το ΤΕΕ προειδοποιεί ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τα κολέγια

Να μην ψηφιστεί το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για τα κολέγια ζητεί με υπόμνημά του προς τα κόμματα και τους βουλευτές του Κοινοβουλίου το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), προειδοποιώντας ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη και θα καταγγείλει παραβίαση των νόμων από τους ιδιοκτήτες Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών (ΚΕΣ) στη χώρα μας. Εν τω μεταξύ, στην υπόθεση παρενέβη χθες η Ομοσπονδία Αποφοίτων Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων από Ελληνικά Κολέγια, εκφράζοντας τον προβληματισμό της για την καθυστέρηση στην ενσωμάτωση της σχετικής κοινοτικής οδηγίας που θα αναγνωρίζει τα μέλη της.

Το ΤΕΕ  προειδοποιεί  ότι θα  προσφύγει στη  Δικαιοσύνη  για τα κολέγια | tovima.gr

Να μην ψηφιστεί το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για τα κολέγια ζητεί με υπόμνημά του προς τα κόμματα και τους βουλευτές του Κοινοβουλίου το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), προειδοποιώντας ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη και θα καταγγείλει παραβίαση των νόμων από τους ιδιοκτήτες Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών (ΚΕΣ) στη χώρα μας.

Εν τω μεταξύ, στην υπόθεση παρενέβη χθες η Ομοσπονδία Αποφοίτων Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων από Ελληνικά Κολέγια, εκφράζοντας τον προβληματισμό της για την καθυστέρηση στην ενσωμάτωση της σχετικής κοινοτικής οδηγίας που θα αναγνωρίζει τα μέλη της. «Η Ομοσπονδία μας απορρίπτει οποιαδήποτε σκέψη ή ενέργεια από πλευράς του υπουργείου Παιδείας,η οποία θα στοχεύει στη μη επαγγελματική αναγνώριση των πτυχίων όλων των αποφοίτων των κολεγίων που έχουν ευρωπαϊκά πανεπιστημιακά πτυχία» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας σχετικά με τα αυστηρά κριτήρια που θέτει ο νέος νόμος για τη νομιμοποίηση των ΚΕΣ.

Στην αντίθετη πλευρά, το ΤΕΕ ζητεί απόσυρση του νέου νομοσχεδίου και κάνει λόγο για «καταστρατήγηση του Συντάγματος (άρθρο 16) και της νομοθεσίας, νόθευση του εκπαιδευτικού συστήματος,ισοπέδωση και εμπορευματοποίηση της Παιδείας, αλλά και εκμετάλλευση της έφεσης για σπουδές που διακατέχει στη συντριπτική πλειοψηφία τους νέους της χώρας».

Σύμφωνα με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, «η κυβέρνηση απεμπολεί ακόμη και το δικαίωμά της να ορίζει η ίδια τα ζητήματα εκπαίδευσης, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου με την απόφασή της να αναγορεύσει τους “οίκους εμπορίου” σε εκπαιδευτικά ιδρύματα,όταν μάλιστα,υπάρχει εντελώς αντίθετη τοποθέτηση του Συνηγόρου του Καταναλωτή που υπαγορεύει τη λήψη αυστηρών μέτρων κατά των Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών, που διαφημίζουν ψευδώς τις παρεχόμενες από αυτούς βεβαιώσεις παρακολούθησης των μαθημάτων ως “πτυχία”».

Το ΤΕΕ ζητεί ακόμη να μην αναλαμβάνουν απόφοιτοι με τριετείς σπουδές σε κολέγια τις ευθύνες για την ασφάλεια, την ποιότητα και την οικονομία στα έργα και στις κατασκευές που συνεπάγεται η αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων αποφοίτων με πενταετή διάρκεια σπουδών στα ελληνικά ή διεθνή Πολυτεχνεία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk