Η παρουσίαση μιας νέας πρωτοποριακής εκδοτικής αλλά και παιδαγωγικής προσπάθειας, η κυκλοφορία στην Ελλάδα του παιδικού περιοδικού «Kids» του «National Geographic», έγινε την περασμένη Παρασκευή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η National Geographic Society, o μεγαλύτερος μη κερδοσκοπικός επιστημονικός και εκπαιδευτικός οργανισμός στον κόσμο, και ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη παρουσίασαν το περιοδικό του οποίου η επιτυχία στην Αμερική – με 1.300.000 αντίτυπα μηνιαίως – και σε άλλες 14 ακόμη χώρες είναι εντυπωσιακή.


«Το «Kids» του «National Geographic» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 6 ως 14 ετών και στόχος του είναι να τα διασκεδάζει και ταυτόχρονα να τα ενημερώνει, να τα εκπαιδεύει αλλά και να τα ευαισθητοποιεί για ό,τι συμβαίνει στον κόσμο μας» είπε στην παρουσίαση ο Robert W. Hernandez, αντιπρόεδρος της National Geographic Society. «Διαθέτοντας πλούσιο φωτογραφικό υλικό, εντυπωσιακά γραφικά και ιδιαίτερα παιδαγωγικό τρόπο με τον οποίο παρουσιάζονται τα θέματά του, τα παιδιά διασκεδάζουν τόσο πολύ διαβάζοντας το «Kids» του «National Geographic» που δεν συνειδητοποιούν ότι παράλληλα μαθαίνουν κιόλας. Τούτο επειδή καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων: από τον κόσμο των ζώων και τα θαύματα της φύσης ως τους ήρωες των παιδικών ταινιών και από παιχνίδια και αστεία ως τα σπουδαία επιτεύγματα παιδιών από όλον τον κόσμο».


Εκτός από τη διεθνή ύλη, σε κάθε τεύχος υπάρχουν θέματα που αφορούν την Ελλάδα, καθώς και ένα μεγάλο δώρο για τα παιδιά, που στο πρώτο τεύχος είναι το ειδικό παιδικό DVD του «National Geographic» «To Τροπικό Δάσος της Βροχής», με διαλόγους και τραγούδια στα ελληνικά, ενώ υπάρχει και επιλογή για αγγλικά.