ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ

Το μήνυμα συμφιλίωσης σταμάτησε στην κινεζική γραφειοκρατία

Σ ε αναμονή για την έκδοση βίζας βρίσκονται από το περασμένο Σάββατο τα μέλη της αποστολής των Δρόμων της Ελιάς, προκειμένου να περάσουν από το Καζαχστάν στην Κίνα. Παρά το γεγονός ότι έχουν σταλεί όσα έγγραφα ζητήθηκαν από την κινεζική πλευρά και παρά τις παρεμβάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης, του υπουργείου Εξωτερικών, του πρεσβευτή της Ελλάδας στην Κίνα και προσωπικοτήτων διεθνούς κύρους, δεν έχει δοθεί ακόμη καμία…

Σ ε αναμονή για την έκδοση βίζας βρίσκονται από το περασμένο Σάββατο τα μέλη της αποστολής των Δρόμων της Ελιάς, προκειμένου να περάσουν από το Καζαχστάν στην Κίνα. Παρά το γεγονός ότι έχουν σταλεί όσα έγγραφα ζητήθηκαν από την κινεζική πλευρά και παρά τις παρεμβάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης, του υπουργείου Εξωτερικών, του πρεσβευτή της Ελλάδας στην Κίνα και προσωπικοτήτων διεθνούς κύρους, δεν έχει δοθεί ακόμη καμία απάντηση στο αίτημα της διοργάνωσης και όλα δείχνουν ότι η ιδέα του περάσματος από την ασιατική χώρα στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου ναυαγεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το οδοιπορικό της ομάδας μοτοσικλετιστών, οι οποίοι ξεκίνησαν από την Καλαμάτα στα μέσα Ιουλίου με τελικό προορισμό τη Μόσχα, μεταφέροντας συμβολικά κλάδους ελιάς ως πανανθρώπινο μήνυμα ειρήνης και συμφιλίωσης, είχε ενταχθεί από το υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Ετους Ελλάδα- Κίνα. Σύμφωνα με την ισχύουσα εθιμοτυπία, καθώς η Ελλάδα είναι και η τιμώμενη χώρα των εφετινών Ολυμπιακών Αγώνων στην κινεζική πρωτεύουσα, η διοργανώτρια αρχή των Αγώνων θα όφειλε να αναγνωρίσει και να υποστηρίξει ως επίσημη την αποστολή των Δρόμων της Ελιάς. Σε περίπτωση που δεν ευοδωθεί τελικά το πέρασμα από την Κίνα, η αποστολή θα κατευθυνθεί μέσω του Υπερσιβηρικού στη Μόσχα, τερματίζοντας πρόωρα τη διαδρομή στην Κεντρική Ασία και στη ρωσική ενδοχώρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk