Τα ρεκόρ αντίπαλοι για Ισινμπάγεβα, Μπολτ

Το χθεσινό 5,05 μ. στο επί κοντώ ήταν το 24ο παγκόσμιο ρεκόρ στην καριέρα της Ρωσίδας Γελένα Ισινμπάγεβα που μας είχε προϊδεάσει δύο φορές μέσα στον περασμένο μήνα για τις διαθέσεις της να το καταρρίψει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όταν στις 11 Ιουλίου το είχε ανεβάσει στα 5,03 μ. και στις 29 του ίδιου μήνα στα 5,04 μ. Πόντο πόντο και η 26χρονη Ρωσίδα, όπως το συνήθιζε και ο μεγάλος Ουκρανός Σεργκέι Μπούμπκα , ο οποίος αποχώρησε από τη διεθνή αθλητική σκηνή έχοντας καταρρίψει 35 φορές το παγκόσμιο ρεκόρ! Για να τον ξεπεράσει πρέπει να ανεβάσει πόντο πόντο τον πήχη ως το 5,17 μ.

Το χθεσινό 5,05 μ. στο επί κοντώ ήταν το 24ο παγκόσμιο ρεκόρ στην καριέρα της Ρωσίδας Γελένα Ισινμπάγεβα που μας είχε προϊδεάσει δύο φορές μέσα στον περασμένο μήνα για τις διαθέσεις της να το καταρρίψει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όταν στις 11 Ιουλίου το είχε ανεβάσει στα 5,03 μ. και στις 29 του ίδιου μήνα στα 5,04 μ. Πόντο πόντο και η 26χρονη Ρωσίδα, όπως το συνήθιζε και ο μεγάλος Ουκρανός Σεργκέι Μπούμπκα , ο οποίος αποχώρησε από τη διεθνή αθλητική σκηνή έχοντας καταρρίψει 35 φορές το παγκόσμιο ρεκόρ! Για να τον ξεπεράσει πρέπει να ανεβάσει πόντο πόντο τον πήχη ως το 5,17 μ. και σε αυτό το ύψος να γράψει ιστορία…

Μία ημέρα νωρίτερα (την Κυριακή) μια άλλη Ρωσίδα, η Γκουλνάρα Γκάλκινα- Σαμιτόβα , κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 3.000 μ. στιπλ με χρόνο 8.58.81. Ηταν το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων στο συγκεκριμένο αγώνισμα και η ρωσίδα αθλήτρια το πανηγύρισε δεόντως συντρίβοντας μάλιστα το δικό της ρεκόρ (9.01.59 από τις 4.7.2004 στο Ηράκλειο της Κρήτης).

Ασφαλώς η επίδοση που «σημάδεψε» τους Αγώνες ήταν αυτή του τζαμαϊκανού σπρίντερ Γιουσέιν Μπολτ, ο οποίος επικράτησε στα 100 μ. με χρόνο 9.69, δίνοντας μάλιστα την εντύπωση ότι είναι ικανός να τρέξει την κούρσα κάτω και από 9.60! Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο ίδιος από τις 31.5.2008 όταν στη Νέα Υόρκη έτρεξε σε 9.72. Ο 22χρονος σπρίντερ έδειξε να αδιαφορεί όταν δημοσιογράφοι του επισήμαναν ότι θα μπορούσε να πετύχει χρόνο που θα προκαλούσε σοκ και δέος, είναι όμως σχεδόν βέβαιο ότι έχουμε πολλά να δούμε από αυτόν στη συνέχεια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk