Σύσκεψη Παυλόπουλου- Ντόρας για την ψήφο των αποδήμων

Σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών, υπό την ηγεσία της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη και του υπουργού Εσωτερικών κ. Πρ.Παυλόπουλου , με σκοπό να επιτευχθεί συμφωνία επί του νομοσχεδίου που θα προσφέρει στους ομογενείς τη δυνατότητα να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές διεξάγεται σήμερα στη Βασιλίσσης Σοφίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο υπουργοί θα συναντηθούν και με εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης ώστε να εξασφαλίσουν τη συγκατάθεσή τους. Και αυτό καθώς για τη θέσπιση του συγκεκριμένου νόμου απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία 200 βουλευτών.

Σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών, υπό την ηγεσία της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη και του υπουργού Εσωτερικών κ. Πρ.Παυλόπουλου , με σκοπό να επιτευχθεί συμφωνία επί του νομοσχεδίου που θα προσφέρει στους ομογενείς τη δυνατότητα να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές διεξάγεται σήμερα στη Βασιλίσσης Σοφίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο υπουργοί θα συναντηθούν και με εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης ώστε να εξασφαλίσουν τη συγκατάθεσή τους. Και αυτό καθώς για τη θέσπιση του συγκεκριμένου νόμου απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία 200 βουλευτών. Το προσχέδιο νόμου, το οποίο είχε αρχικά συζητηθεί πέρυσι, ανέφερε ότι Ελληνες που κατοικούν στο εξωτερικό θα έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές αρκεί να πληρούν δύο προϋποθέσεις: πρώτον, να έχουν την ελληνική ιθαγένεια και, δεύτερον, να είναι εγγεγραμμένοι

στα ελληνικά δημοτολόγια. Εφόσον πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις οι ομογενείς θα μπορούν να ψηφίζουν στις πρεσβείες και στα προξενεία της Ελλάδος στο εξωτερικό, σε ειδικά διαμορφωμένα εκλογικά τμήματα και υπό την παρουσία δικαστικών λειτουργών.

Κατά πληροφορίες το βασικό αίτημα του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού ήδη από την κατάθεση του προσχεδίου νόμου ήταν η αύξηση των βουλευτών Επικρατείας από 12 σε 15, με τους τρεις επιπλέον να προέρχονται από τους κόλπους των ομογενών. Με δεδομένη τη δυσκολία επίτευξης αυτοδυναμίας για το πρώτο κόμμα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές (βάσει τουλάχιστον των δημοσκοπήσεων), όποτε και αν αυτές διεξαχθούν, η ψήφος των ομογενών θα μπορούσε να αποδειχθεί καθοριστική, εξ ου και η σπουδή της κυβέρνησης να ρυθμίσει το θέμα αυτό το ταχύτερο δυνατόν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk