«Οχι» του ΣτΕ στο παγοδρόμιο

Κατά της κατασκευής ολυμπιακών προδιαγραφών παγοδρομίου στην εκτός σχεδίου περιοχή Κάτω Σωρός του Αμαρουσίου τάχθηκε χθες η πενταμελής σύνθεση του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ωστόσο, λόγω της σπουδαιότητας του ζητήματος, το δικαστήριο παρέπεμψε την υπόθεση για οριστική κρίση στην επταμελή σύνθεση του ίδιου τμήματος. Οι σύμβουλοι της Επικρατείας επεσήμαναν ότι, σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές (άρθρο 24) και την πολεοδομική νομοθεσία, σε περιοχές αμιγούς κατοικίας δεν μπορούν να κατασκευάζονται αθλητικές εγκαταστάσεις ολυμπιακών προδιαγραφών.

«Οχι» του ΣτΕ στο παγοδρόμιο | tovima.gr

Κατά της κατασκευής ολυμπιακών προδιαγραφών παγοδρομίου στην εκτός σχεδίου περιοχή Κάτω Σωρός του Αμαρουσίου τάχθηκε χθες η πενταμελής σύνθεση του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ωστόσο, λόγω της σπουδαιότητας του ζητήματος, το δικαστήριο παρέπεμψε την υπόθεση για οριστική κρίση στην επταμελή σύνθεση του ίδιου τμήματος. Οι σύμβουλοι της Επικρατείας επεσήμαναν ότι, σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές (άρθρο 24) και την πολεοδομική νομοθεσία, σε περιοχές αμιγούς κατοικίας δεν μπορούν να κατασκευάζονται αθλητικές εγκαταστάσεις ολυμπιακών προδιαγραφών. Σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως αμιγούς κατοικίας μπορούν να κατασκευαστούν μόνο αθλητικές εγκαταστάσεις «για την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών για αθλητισμό και αναψυχή των κατοίκων των περιοχών αυτών».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk