Ο Κωνσταντίνος υποκατέστησε- τηλεοπτικώς- την κυβέρνηση

Μ είζον θέμα προκάλεσαν στην Αθήνα τα συνεχή πλάνα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, αντί των εκπροσώπων της κυβέρνησης, την ώρα που παρήλαυνε η ελληνική αποστολή κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Στις κερκίδες των επισήμων βρίσκονταν την ώρα εκείνη τρεις υπουργοί: η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ο υπουργός Πολιτισμού κ. Μιχ.Λιάπης και η υπουργός Απασχόλησης κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά . Οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες στην αρχή δεν …

Ο Κωνσταντίνος υποκατέστησε- τηλεοπτικώς- την κυβέρνηση | tovima.gr

Μ είζον θέμα προκάλεσαν στην Αθήνα τα συνεχή πλάνα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, αντί των εκπροσώπων της κυβέρνησης, την ώρα που παρήλαυνε η ελληνική αποστολή κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Στις κερκίδες των επισήμων βρίσκονταν την ώρα εκείνη τρεις υπουργοί: η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ο υπουργός Πολιτισμού κ. Μιχ.Λιάπης και η υπουργός Απασχόλησης κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά . Οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες στην αρχή δεν απαντούσαν στα τηλέφωνα και στη συνέχεια επεχείρησαν να υποβαθμίσουν το θέμα, λέγοντας ότι πρόκειται απλώς για ένα σφάλμα των διοργανωτών. Το ΠαΣοΚ θεωρεί σημαντικό το θέμα που ανέκυψε και αναμένεται να ζητήσει εξηγήσεις από την κυβέρνηση.

Πάντως πηγές που γνωρίζουν καλά τα παρασκήνια των ολυμπιακών διοργανώσεων και της ΔΟΕ έλεγαν ότι πιθανόν η ευθύνη για τα συγκεκριμένα πλάνα να πέφτει αποκλειστικά και μόνο στους ώμους του ισπανού επικεφαλής της τηλεοπτικής παραγωγής κ. Μανόλο Ρομέρο, ο οποίος είναι το απόλυτο τηλεοπτικό αφεντικό των Ολυμπιακών Αγώνων από την εποχή που πρόεδρος της ΔΟΕ ήταν ο συμπατριώτης του κ. Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ. Ο τελευταίος, ο οποίος ασφαλώς μπορεί να ζητήσει μια… χάρη από τον ευεργετηθέντα κ. Ρομέρο, είναι γνωστό ότι διατηρεί άριστες σχέσεις με το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας Χουάν Κάρλος και Σοφία, αλλά και με τον αδελφό της βασίλισσας Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ, ο οποίος άλλωστε ανήκει στα επίτιμα μέλη της ΔΟΕ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί το 1992 στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης (με τηλεοπτικό αφεντικό και τότε τον κ. Ρομέρο), όταν η κυρία Βούλα Πατουλίδου τερμάτισε πρώτη στα 100 μ. εμπόδια και ο τηλεοπτικός φακός εστίασε αμέσως στην κερκίδα των επισήμων για να δείξει το θερμό χειροκρότημα του Γλύξμπουργκ. Ενδιαφέρον θα έχουν οι εξηγήσεις του προέδρου της ΔΟΕ κ. Ζακ Ρογκ – αν τις ζητήσει η κυβέρνηση – ο οποίος είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στην τήρηση των πρωτοκόλλων και των λεπτών ισορροπιών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk