ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ

Δεν τους ανανέωσαν τις κάρτες μετακινήσεων

Χωρίς την έκπτωση του 50% μετακινούνται από σήμερα με τα αστικά και τα υπεραστικά ΚΤΕΛ οι άνθρωποι με αναπηρίες. Οπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποί τους «…από τις 15 Ιουλίου πρόκειται τόσο τα υπεραστικά όσο και τα αστικά ΚΤΕΛ να σταματήσουν να μεταφέρουν τα άτομα με αναπηρία χωρίς την είσπραξη κομίστρου, επειδή τα συναρμόδια υπουργεία δεν έχουν καλύψει τις απαιτούμενες δαπάνες» . Ταυτoχρόνως, εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την καθυστέρηση…

Δεν τους ανανέωσαν τις κάρτες μετακινήσεων | tovima.gr

Χωρίς την έκπτωση του 50% μετακινούνται από σήμερα με τα αστικά και τα υπεραστικά ΚΤΕΛ οι άνθρωποι με αναπηρίες. Οπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποί τους «…από τις 15 Ιουλίου πρόκειται τόσο τα υπεραστικά όσο και τα αστικά ΚΤΕΛ να σταματήσουν να μεταφέρουν τα άτομα με αναπηρία χωρίς την είσπραξη κομίστρου, επειδή τα συναρμόδια υπουργεία δεν έχουν καλύψει τις απαιτούμενες δαπάνες» . Ταυτoχρόνως, εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την καθυστέρηση έκδοσης της κάρτας μετακινήσεων του τρέχοντος έτους, η οποία «προσφέρει» έκπτωση 50% στην τιμή του εισιτηρίου των ΚΤΕΛ. Με την ίδια κάρτα, οι αστικές μετακινήσεις τους (π.χ. με τα μπλε λεωφορεία) είναι δωρεάν. «Η περυσινή κάρτα μετακινήσεων έληξε στις 31.12.07 και ακόμη δεν έχει εκδοθεί η κάρτα του 2008.Προβλήματα όμως έχουμε μόνο με τα ΚΤΕΛ και όχι με άλλους συγκοινωνιακούς φορείς. Εφόσον δεν έχει προχωρήσει η έκδοση της κάρτας δεν μπορούν να γίνουν συμβάσεις με κανέναν συγκοινωνιακό φορέα για το 2008» τονίζει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κ. Ι.Βαρδακαστάνης .

Οπως επισημαίνει, οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών έχουν εκδώσει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία από τις 15 Ιουλίου οι ιδιοκτήτες των αστικών και των υπεραστικών ΚΤΕΛ θα πληρώνονται κανονικά για τις μετακινήσεις ατόμων με αναπηρία. «Τα υπουργεία Οικονομίας και Υγείας έχουν επιδείξει μια άνευ προηγουμένου ολιγωρία και αδράνεια στο καίριο αυτό ζήτημα ως σήμερα» σημειώνει ο κ. Βαρδακαστάνης.

Οι εκπρόσωποι της συνομοσπονδίας καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθεί η περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση των ατόμων με αναπηρία. Επίσης, ζητούν από την ηγεσία της Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών να αναθεωρήσει την απόφασή της.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk